Υποδοχή Εμβάδος Αγίου Σπυρίδωνος στην Ύδρα (ΦΩΤΟ)

idra-1

Για την Romfea.gr | Εμμανουήλ Πούλος


Μια ιδιαίτερη ευλογία είχε η Ύδρα την Κυριακή 8 Μαρτίου, και μάλιστα ο Ιερός Ενοριακός Ναός Αγίου Δημητρίου, που φέτος συμπληρώνει 200 χρόνια Ενοριακής ζωής και δράσης.

Στα πλαίσια των Εορταστικών Εκδηλώσεων, με ιδιαίτερη συγκίνηση και με τη μεγαλοπρέπεια της απλότητος, ο Ναός υποδέχθηκε Ιερά Εμβάδα από το άφθαρτο Σκήνωμα του Αγίου Σπυρίδωνος, κατόπιν ενεργειών του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και αιτήματος που διεβίβασε ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ, στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριο, που ανταποκρίθηκε θετικά στην παράκληση της Ενορίας.

Λίγο πριν την έναρξη του Κατανυκτικού Εσπερινού, ο Ιερολογιώτατος Διάκονος π. Ιάσων Κεσέν, από την Ιερά Μητρόπολη Κερκύρας, προσκόμισε στο Ναό τον πολύτιμο αυτό θησαυρό, τον οποίο υποδέχθηκε ο Εφημέριος, Πρωτοπρεσβύτερος π. Ιωαννίκιος Καλαφάτης και ο Ιερός Κλήρος της Νήσου, με επικεφαλής τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο Πρωτοπρεσβύτερο π. Ακίνδυνο Δαρδανό, ενώ αμέσως εψάλη Δέηση.

Ακολούθησε ο Κατανυκτικός Εσπερινός, στον οποίο μίλησε εμπνευσμένα ο Διάκονος π. Ιάσων, με θέμα «Εμείς κι ο κόσμος», αναφερόμενος στο πως πρέπει να είναι ο άνθρωπος του Θεού, μέσα στην Εκκλησία, νεκρώνοντας το δικό του θέλημα που είναι συνυφασμένο με τον κόσμο, ενώ τόνισε ότι έξω από την Εκκλησία είμαστε κόσμος και μέσα σε αυτήν λαός του Θεού.

Αμέσως μετά την εμπεριστατωμένη ομιλία του, ο π. Ιάσων αναφέρθηκε στο Σκήνωμα του Αγίου Σπυρίδωνος και σε θαυμαστά σημεία που επιτελούνται εκεί, παράλληλα δε επεσήμανε ότι η Εμβάδα του Αγίου είναι τεκμήριο Αναστάσεως και την ασπαζόμαστε ευλαβικά ως απόδειξη ότι ο Άγιος ζει.

Στο τέλος του Εσπερινού, το πολυπληθές εκκλησίασμα είχε την ευκαρία να χρησθεί με λάδι από την ακοίμητη κανδήλα του Αγίου, που καίει μπροστά στο Σκήνωμά του, και έλαβε ως ευλογία φυλαχτό από ένδυμα του Αγίου, και ένα βιβλίο με το βίο του.

Την επομένη ημέρα, Δευτέρα 9 Μαρτίου, ο Εφημέριος του Ναού π. Ιωαννίκιος, μετάφερε την Ιερά Εμβάδα στην Ιερά Μονή Αγίας Ματρώνης, ώστε να προσκυνήσουν οι Μοναχές εκεί, και τελέσθηκε κατανυκτικά η Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων, με την ευκαιρία της Μνήμης των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων.

Στο Ναό του Αγίου Δημητρίου, την προσεχή Τετάρτη 11 Μαρτίου, θα τελεσθεί Εσπερινή Προηγιασμένη, με ομιλητή τον Ιεροδιάκονο π. Νεκτάριο Δαρδανό της Ιεράς Μητροπόλεως Ύδρας, με θέμα «Ο Κύριος ήλθεν αμαρτωλούς σώσαι», οπότε και θα δωθεί και πάλι η ευκαιρία στους πιστούς να προσκυνήσουν την Εμβάδα του Αγίου Σπυρίδωνος, η οποία πλέον θα βρίσκεται στον Άγιο Δημήτριο της Ύδρας (σημειώνεται ότι σε αυτό τον Ιστορικό και Ενοριακό Ναό, φυλάσσεται παλαιά και θαυματουργή Εικόνα του Αγίου Σπυρίδωνος, του έτους 1809, και κάθε χρόνο στην Εορτή του τελείται μεγάλη Πανήγυρις με λιτανεία) ως ιερό κειμήλιο, θησαυρός πολύτιμος και πηγή αγιασμού, αφού η τιμή και η προσκύνησή της θα αναβιβάζεται προς το Σκήνωμα του Αγίου Σπυρίδωνος, του Πατρός και Προστάτου της Κερκύρας.

Ευχαριστώντας θερμά το Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων Romfea.gr και το Διευθυντή του κ. Αιμίλιο Πολυγένη για την δημοσίευση της είδησης, επιτρέψτε μου να εκφράσω από καρδίας την ευχή ο Άγιος Σπυρίδων να ευλογεί και να σκεπάζει και την Ύδρα, όπως και την Κέρκυρα, και ολόκληρη την Ελλάδα μας, και να χαρίζει υγεία σε κάθε ευλαβική ψυχή που προστρέχει στη μεσιτεία του.

idra-2

idra-3

idra-4

idra-5

idra-6

idra-7

idra-8

Εμφανίσεις: 31211
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!