Με λαμπρότητα εορτάστηκε η εορτή της Παναγίας της Τριχερούσας στην Κίο

ImageΜε λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε η εορτή της Παναγίας της Τριχερούσας η Κουκουζέλισας στην κωμόπολη της Νέας Κιου Αργολίδας.

Συγκεκριμένα στον ιερό ναό της Παναγίας στην Κίο βρίσκεται η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Τριχερούσας μια από τις 4 εικόνες που οι πρόγονοι των σημερινών Κιωτών έφεραν αφού διέσωσαν από την μικρασιατική καταστροφή από την Κίο της Βηθυνίας.

Οι εικόνες  αυτές της Τριχερούσας της Θεομάνας του Ευαγγελισμού και της Πορταϊτισσας είναι ότι πολυτιμότερο υπάρχει στην περιοχή της Κίου.

Να σημειωθεί, ότι την εικόνα της Τριχερούσσας διέσωσε η Ζωή Πιππίδου αφού έκοψε την εικόνα στην μέση για να καταφέρει να την σώσει από τους Τούρκους.

Τέλος, στον πανηγυρικό εσπερινό χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Επιδαύρου Καλλίνικος βοηθός του μητροπολίτη Αργολίδας κ. Ιακώβου παρουσία πλήθους Ιερέων της Μητροπόλεως.

Η Κίος της Αργολίδας ιδρύθηκε το 1927 και φιλοξένησε πρόσφυγες από την Μικρά Ασία  και συγκεκριμένα την Κίος της ξακουστής μητρόπολης Νικαίας.

 

 

Image

Εμφανίσεις: 35932
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!