Αρχιεπίσκοπος: ''Πρώτα η Εκκλησία και μετά εμείς'' (ΦΩΤΟ)

kavaliotis-parousiasi-36

Για την Romfea.gr | Θάνος Θανόπουλος

Παρουσία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου πραγματοποιήθηκε πριν από λιγο η παρουσίαση του βιβλίου του Αρχιμ. Απόστολου Καβαλιώτη με θέμα: «Ο Διμερής Οικουμενικός Διάλογος Ορθοδόξων και Ρωμαιοκαθολικών υπό την πραγματικότητα των δυσχερειών της Ουνίας και του Πρωτείου».

Η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε στο Ξενοδοχείο N.J.V. ATHENS PLAZA (Πλατεία Συντάγματος) παρουσία σημαντικών προσωπικοτήτων από την Ελλάδα όσο και το εξωτερικό και πλήθος κόσμου.

Να αναφερθεί ότι η εκδήλωση τελέσθηκε υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων ενώ η διοργάνωση ήταν από το Κέντρο Επικοινωνίας & Πολιτισμού «έκφραση ΙΙΙ» & Εκδόσεις- Παπαζήση.

Στην εκδήλωση χαιρετισμό απηύθυνε ο Πρέσβης του Βελγίου Mark Van Den Reeck ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε ότι γνωρίζει τον π. Απόστολο και τον νιώθει δικό του παιδί.

Πρώτος ομιλητής ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος ο οποίος ανέλυσε το πόνημα του π. Απόστολου το οποίο χαρακτήρισε εμπεριστατωμένο ενώ μίλησε εγκωμιαστικά και για τον ίδιο τον συγγραφέα.

Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο Σεβ. Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας κ. Γαβριήλ ο οποίος ευχαρίστησε τον συγγραφέα και τον συνεχάρη για το έργο του, ευχήθηκε για το βιβλίο.

Τρίτος ομιλητής ηταν ο πρώην Υπουργός και Πρόεδρος Ινστιτούτου Ερευνών και Πολιτικής Στρατηγικής κ. Γεράσιμος Αρσένης ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε ότι το βιβλίο ειναι πολύ επίκαιρο και ο συγγραφέας κατέβαλε κάθε προσπάθεια να μην δώσει την άποψη του αλλά να παραθέσει τα γεγονότα και να αφήσει στους αναγνώστες να βγάλουν τα συμπεράσματα τους.

Τέταρτος ομιλητής ηταν ο κ. Αλέξανδρος Κατσιάρας, διευθυντής ραδιοφωνικού σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος και την παρουσίαση έκλεισε ο συγγραφέας του βιβλίου Αρχιμ. Απόστολος Καβαλιώτης ο οποίος αναφέρθηκε στους λόγους για τους οποίους προχώρησε στη συγγραφή του βιβλίου ενώ κλείνοντας δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει όλους όσους συνέβαλαν στην ολοκλήρωση αυτού του πονήματος.

Τέλος την εκδήλωση έκλεισε ο Μακαριώτατος ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε: ''Το θέμα της προσεγγίσεως των Εκκλησιών μας όλων έχει έναν εχθρό, είναι ο εγωισμός μας. Ο εγωισμός μας πληγώνει, ο εγωισμός μας φέρνει απέναντι και εάν δεν το καταλάβουμε αυτό θα παλεύουμε πάντοτε. Και θα έρχονται κατά καιρούς π. Απόστολοι, λαμπροί εργάτες και εισηγητές να μας λένε τα ίδια. Πρώτα είναι η Πατρίδα και μετά ο καθένας από εμάς. Πρώτα είναι η Εκκλησία όλων μας και ύστερα ο καθένας από εμάς''.

kavaliotis-parousiasi-2

kavaliotis-parousiasi-3

kavaliotis-parousiasi-4

kavaliotis-parousiasi-5

kavaliotis-parousiasi-6

kavaliotis-parousiasi-7

kavaliotis-parousiasi-8

kavaliotis-parousiasi-9

kavaliotis-parousiasi-10

kavaliotis-parousiasi-11

kavaliotis-parousiasi-12

kavaliotis-parousiasi-13

kavaliotis-parousiasi-14

kavaliotis-parousiasi-15

kavaliotis-parousiasi-16

kavaliotis-parousiasi-17

kavaliotis-parousiasi-18

kavaliotis-parousiasi-19

kavaliotis-parousiasi-20

kavaliotis-parousiasi-21a

kavaliotis-parousiasi-22

kavaliotis-parousiasi-23

kavaliotis-parousiasi-24

kavaliotis-parousiasi-1

kavaliotis-parousiasi-25

kavaliotis-parousiasi-26

kavaliotis-parousiasi-27

kavaliotis-parousiasi-28

kavaliotis-parousiasi-29

kavaliotis-parousiasi-30

kavaliotis-parousiasi-31

kavaliotis-parousiasi-32

kavaliotis-parousiasi-33

kavaliotis-parousiasi-34

kavaliotis-parousiasi-35

Εμφανίσεις: 34016
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!