Θεουπόλεως: ''Να όμως πού φτάσαμε! Ο παράδεισός μας έγινε κόλαση!''

theoupoleos-22

Με κατάνυξη εορτάστηκε η Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως στον Ιερό Ναό της Οσίας Παρασκευής Νέων Επιβατών Θεσσαλονίκης, στην οποία προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θεουπόλεως κ. Παντελεήμων.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Θεοφιλέστατος ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε:

"Καθώς έχομε ενώπιόν μας τον Τίμιο Σταυρό σήμερα, είναι ευκαιρία, να αναλογιστούμε, πώς καθώς θεληματικά δέχθηκε τη θυσία Του για τη σωτηρία μας, πόθος Του μοναδικός ήταν, η Θυσία αυτή, να γίνη φλόγα, φλόγα αγάπης για τον άνθρωπο και καμιά δύναμη δεν μπόρεσε να τον αποστρέψει από τη σωτήρια απόφασή Του.

Μας θυμίζει λοιπόν, πως για να παραμείνη κανείς, τίμιος, δίκαιος, ευσεβής, φιλάνθρωπος, απαιτούνται θυσίες.
Όμως εμείς φτιάξαμε στη γη το δικό μας παράδεισο, με τις δικές μας ας πούμε δυνάμεις, τη δική μας επιστήμη, τη δική μας πολιτική, τη δική μας οικονομία, τη δική μας δικαιοσύνη και τη δική μας ηθική.

Να όμως πού φτάσαμε! Ο παράδεισός μας έγινε κόλαση! Και όλοι μας, είμαστε σήμερα σταυρωμένοι, πάνω στη βεβαιότητα της αποτυχίας των ονείρων που κάναμε χωρίς τον Θεό. Δυστυχώς οι περισσότεροι σήμερα ούτε τον γνωρίζουμε ούτε τον θυμόμαστε.

Είναι καιρός να τον παρακαλέσουμε μέσα από την καρδιά μας, να κατέβη από τον Σταυρό και να έλθη κοντά μας, αφού εμείς δεν πηγαίνουμε σ' Αυτόν.

Και τότε η κρίση που περνάμε και βιώνουμε να αγγίξει τις πετρωμένες καρδιές μας, ώστε να ξαναθυμηθούμε πως το από αγάπη χυμένο αίμα Του για μας, δεν πήγε χαμένο."

theoupoleos-1

theoupoleos-2

theoupoleos-3

theoupoleos-4

theoupoleos-5

theoupoleos-6

theoupoleos-7

theoupoleos-8

theoupoleos-9

theoupoleos-10

theoupoleos-11

theoupoleos-12

theoupoleos-13

theoupoleos-14

theoupoleos-15

theoupoleos-16

theoupoleos-17

theoupoleos-18

theoupoleos-19

theoupoleos-20

theoupoleos-21

 

Εμφανίσεις: 19592
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!