Πυρκαγιά στον Ελληνορθόδοξο Ναό Αγίας Τριάδος στο Brighton

ImageΤην Κυριακή, 4 Ιουλίου 2010 στις 2.45 μ.μ., εξερράγη πυρκαγιά στο εσωτερικό του Ελληνικού Ορθόδοξου Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος στο Brighton, για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους.

Να σημειωθεί, ότι υπάρχουν όμως υποψίες ότι πρόκειται περί κακόβουλου εμπρησμού, οι δε Αστυνομικές Αρχές της πόλης διερευνούν εξονυχιστικά την όλη υπόθεση.

Από την πυρκαγιά έχουν προκληθεί τεράστιες ζημιές που υπολογίζονται ότι ανέρχονται σε πολλές χιλιάδες λίρες.

Ευτυχώς το ίδιο το οίκημα του Ναού δεν έχει υποστεί ζημίες εκτός από το Ιερό του Ναού, το οποίο έχει καταστραφεί εντελώς.

Να αναφερθεί, ότι κατεστράφη επίσης ολοσχερώς το εικονοστάσιο και γενικά όλη η επίπλωση του εσωτερικού του Ναού.

Να σημειώσουμε δε εδώ ότι ο Ναός αυτός, τον οποίο η Ελληνική Ορθόδοξος Κοινότητα της Αγίας Τριάδος Brighton απέκτησε από τους Αγγλικανούς το 1985, είχε οικοδομηθεί το 1840, είναι δε ένα από τα πιο πολύτιμα διατηρητέα κτίσματα της πόλης.

Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μ. Βρετανίας κ. Γρηγόριος, μόλις πληροφορήθηκε το τραγικό γεγονός, μετέβη αμέσως στην πόλη του Brighton κι επιθεώρησε τις προσκληθείσες ζημιές.

Τέλος, είχε μακρά συνομιλία με τις εκεί Αστυνομικές Αρχές, όπως και με τους Ομογενείς που συναποτελούν το Ποίμνιο της Αρχιεπισκοπής στην ωραία αυτή παραλιακή πόλη της Αγγλίας.

Εμφανίσεις: 69215
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!