Επίσκοπος Θεοδόσιος: «Η απόφαση της KFOR απειλεί την ασφάλεια των Μοναστηριών της Σερβίας»

Image«Η σημερινή απόφαση των εκπροσώπων των δυνάμεων KFOR, στο να παραχωρήσουν την περιφρούρηση των μοναστηριών της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας στο Κοσσυφοπέδιο, στους άνδρες της Αστυνομίας του Κοσσόβου, πρόκειται να επιδεινώσει και να απειλήσει ακόμα περισσότερο την ασφάλεια και τη σιγουριά των Σερβικών Μοναστηριών και των μοναχών», δήλωσε ο Επίσκοπος Λιπλιάνης κ. Θεοδόσιος και Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Ντέτσανι.

Επίσης, να σημειωθεί, ότι ο Επίσκοπος Θεοδόσιος προειδοποίησε πως «η εν λόγω απόφαση είχε ληφθεί χωρίς τη συγκατάθεση των Αρχιερέων της Σερβικής Ορθοδόξου Εκκλησίας».

Σε άλλο σημείο, υπογράμμισε, ότι «οι Αρχιερείς της Σερβικής Εκκλησίας ανέφεραν επανειλημμένα πως η Σερβική Ορθόδοξος Εκκλησία και οι Σέρβοι που ζουν στο Κοσσυφοπέδιο, δεν έχουν εμπιστοσύνη στους άνδρες της Αστυνομίας του Κοσσόβου λόγω της παθητικής στάσης τους, απέναντι στην καταστροφή των σερβικών ιερών ναών, και ιδίως στο κύμα βιαιοτήτων των Αλβανών του Κοσσυφοπεδίου σε βάρος των εκεί Σέρβων, το Μάρτιο του 2004.»

«Η εν λόγω απόφαση των επισήμων παραγόντων του NATO έχει πολιτικά κίνητρα, με σκοπό να σταλεί από το χώρο του Κοσσυφοπεδίου το μήνυμα που αναφέρει κάποια δήθεν βελτίωση της κατάστασης και ασφαλείας στην Επαρχία αυτή, καθώς και να κρυφτεί η πραγματική αλήθεια για την παραβίαση των ανθρωπίνων και των θρησκευτικών δικαιωμάτων των Σέρβων», πρόσθεσε επίσης ο κ. Θεοδόσιος.

Τέλος, συμπλήρωσε, ότι «η απόφαση αυτή αποθαρρύνει την επάνοδο των εκδιωχθέντων Σέρβων από το Κοσσυφοπέδιο, και, επίσης, βάζει τελεία στη διαδικασία εφαρμογής των μέτρων εθνοκάθαρσης σε βάρος των εκεί Σέρβων, που εφαρμόζονταν εντατικά κατά τη διάρκεια των 12 περασμένων χρόνων».

Εμφανίσεις: 55788
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!