Ανέβηκαν οι τόνοι στο Δημοτικό Συμβούλιο για τον Οικ. Πατριάρχη

serresΣκηνές ευτελισμού εκτυλίχθησαν προχθές κατά την συνεδρίαση του Σώματος με αφορμή την επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη, πρωταγωνιστής για ακόμη μία φορά ο Δημοτικός Σύμβουλος Αντώνης Αναστασιάδης που μίλησε αήθεις χαρακτηρισμούς κατά του προκαθημένου της Ορθοδόξου Εκκλησίας, σε ένα θέμα που δεν προσφέρεται αντιπολιτευτικές κορώνες πολλώ δεν μάλλον για επίδειξη «πατριωτισμού χαμηλοτάτου» επιπέδου.

Έφτασε μάλιστα σε σημείο να καταφερθεί εναντίον του Οικουμενικού Πατριάρχη ξεσηκώνοντας την αντίδραση και την οργή της πλειοψηφίας των Συμβούλων.

Εντούτοις η έκφραση αγανάκτησης από την αντίπερα όχθη «υπερέβη τα εσκαμμένα» και μόνο τιμή δεν περιποιεί στο πρόσωπο του Πατριάρχη.

Το Συμβάν εκτυλίχθηκε τόσο εντός και τόσο εκτός της αίθουσας με απρεπής χειρονομίες και εκφράσεις εκατέρωθεν.

Χρειάστηκε μάλιστα και η επέμβαση των ψυχραιμότερων προκειμένου να αποφευχθούν σκηνές ακόμα ποιο ντροπιαστικές.

Είναι απορίας άξιων πως ένα ιστορικό γεγονός για την πόλη των Σερρών όπως είναι αυτό της επίσκεψης του προκαθήμενου της Ορθόδοξης εκκλησίας σκιάζεται πριν την έλευση με χαμηλοτάτου επιπέδου αντιδράσεις.

Να σημειωθεί ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης επισκέπτεται για πολλοστή φορά τις εκκλησίες των Νέων Χωρών να εγείρει ζητήματα μισαλλοδοξίας στη Χώρα μας, όταν ο ίδιος στο Φανάρι γίνεται αντικείμενο επιθέσεων φανατισμού από τις ομάδες των «Γκρίζων Λύκων» και άλλων θανατικών.

Εμφανίσεις: 628
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!