Δ΄ Στάση των Χαιρετισμών της Θεοτόκου στην Ι.Μ. Θήρας (ΦΩΤΟ+ΒΙΝΤΕΟ)

sadorini-4

Έχουμε την χαρά και την ευλογία να φιλοξενούμε στην Σαντορίνη έναν αξιόλογο Ιεράρχη τον Σεβασμιωτάτο Μητροπολίτη Σισανίου & Σιατίστης κ. Παύλο ο οποίος ήλθε στην προγραμματισμένη ομιλία του στο χώρο της Χριστιανικής Εστίας των Φηρών Θήρας την Κυριακή 22 Μαρτίου 2015 με θέμα «Εκκλησία και 1821»

Παράλληλα δε με την παρουσία του, χοροστάτησε και στη Δ΄ Στάση των Χαιρετισμών της Θεοτόκου, η οποία αποδόθηκε μέσα σε κατανυκτικό κλίμα στον περίλαμπρο Ιερό Ενοριακό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου που βρίσκεται σ΄ ένα από τα μεγαλύτερα χωριά των Κυκλάδων, στο Εμπορείο της Σαντορίνης.

Λίγο πριν το τέλος των χαιρετισμών κήρυξε το Θείο Λόγο, ο οποίος αναφέρθηκε πολύ απλά και εμπεριστατωμένα στο πρόσωπο της Παναγίας και στις διαδοχικές στάσεις των χαιρετισμών της Θεοτόκου, όπως μπορείτε να δείτε και να ακούσετε τον ουσιαστικό αλλά και μεστό λόγο του (από 28:26 χρονοδιάγραμμα του πιο κάτω βίντεο), μέσα από το αρχείο της ιστοσελίδας μας.

Οι Χαιρετισμοί της Υπεραγίας Θεοτόκου ή ο Ακάθιστος Ύμνος, είναι ένα από τα ωραιότερα τραγούδια της Εκκλησίας μας και ψάλλεται σ΄ όλη την οικουμένη όπου υπάρχουν χριστιανοί ορθόδοξοι, κατά της περίοδο της Μεγάλης Σαρακοστής.

Μέσα σ΄ αυτό το πνευματικό ταξίδι της περιόδου αυτής ακούσαμε τους Χαιρετισμούς του Ακαθίστου Ύμνου προς τιμή της Υπεραγίας Θεοτόκου, εν συνεχεία την Β΄ Στάση, την Γ΄ Στάση και τέλος ακολουθεί η Δ΄ Στάση των Χαιρετισμών της Θεοτόκου.

sadorini-1

sadorini-2

sadorini-3

sadorini-5

sadorini-6

sadorini-7

sadorini-8

sadorini-9

sadorini-10

sadorini-11

 

Εμφανίσεις: 13120
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!