Με λαμπρότητα εορτάστηκε η Αγία Κυριακή στην Αλεξανδρούπολη

ImageΜέσα σε κλίμα κατάνυξης εορτάστηκε και φέτος το απόγευμα της Τρίτης 6 Ιουλίου και την κυριώνυμο ημέρα Τετάρτη 7 Ιουλίου η μνήμη της Αγίας μεγαλομάρτυρος Κυριακής στο ομώνυμο Ιερό Ναό της Αλεξανδρούπολης.

Το απόγευμα της Τρίτης τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός και Αρχιερατικός Εσπερινός με αρτοκλασία χοροστατούντος του  σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Ανθίμου.

Φέτος για πρώτη φορά αντί της από χρόνων πολλών καθιερωμένης Περιφοράς της Αγίας Εικόνος στους δρόμους της Ενορίας, πραγματοποιήθηκε Λιτανευτική πομπή από τον Ιερό Ναό προς την παραλιακή οδό (οδό Απολλωνιάδος) στο χώρο όπισθεν του Δημοτικού Γηπέδου της πόλεως όπου έγινε η αναπαράσταση της πάλαι ποτέ ευλογητής ελεύσεως της ιεράς και θαυματουργού εικόνος της Αγίας Κυριακής δια θαλάσσης από την αλήστου μνήμης πατρίδα μας Αίνο στην Αλεξανδρούπολη.

Ήταν μία ενέργεια που πραγματοποιήθηκε έπειτα από πρωτοβουλία της Ιεράς Μητροπόλεώς  σε συνεννόηση και συνεργασία με τον Σύλλογο Αινιτών «Ελληνομουσείο Αίνου» και του Συλλόγου Απολλωνιαδιτών Αλεξανδρούπολης.

«Αποφασίσαμε φέτος  προκειμένου να τιμηθούν όλοι εκείνοι οι αείμνηστοι πρόγονοί μας που κατά τον ξεριζωμό τους, πριν περίπου 90 χρόνια,  μετέφεραν και διεφύλαξαν αντί των προσωπικών των περιουσιών τα ιερά και τα όσια σεβάσματα της φυλής μας» τόνισε ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Άνθιμος, στο τέλος του Εσπερινού και λίγο πριν ξεκινήσει η πομπή από τον Ιερό Ναό της Αγίας Κυριακής.

Την κυριώνυμο ημέρα, Τετάρτη 7 Ιουλίου, τελέσθηκε το πρωί από τον Μητροπολίτη μας η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία με την συμμετοχή πολλών ιερέων και πλήθους κόσμου.

Πριν την απόλυση ο Μητροπολίτης μας χειροθέτησε αναγνώστες τους κ.κ. Θεόδωρο Καραδημήτρη και Θεόδωρο Τρυτσιώνη που διακονούν στο αναλόγιο του Ιερού Ναού.

Πολυπληθής ήταν η παρουσία των πιστών που προσέτρεξαν στην χάρη της Αγίας τις δύο αυτές ημέρες. Χαρακτηριστικά στον Εσπερινό και στην Λιτάνευση οι πιστοί είχαν κατακλύσει τον Ναό, τον προαύλιο χώρο και τους γύρω δρόμους, διακόπτωντας την κυκλοφορία.

Image

Εμφανίσεις: 46325
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!