8ο Συμπόσιο Βυζαντινών Χορωδιών στον Πρ. Ηλία Πυλαίας (ΦΩΤΟ)

simposio-4

Πυλαία | Αιμίλιος Πολυγένης


Παρουσία πλήθος κόσμου πραγματοποιήθηκε σήμερα, Κυριακή 22 Μαρτίου στον περικαλή Ιερό Ναό του Προφήτη Ηλία Πυλαίας το Η’ Συμπόσιο Βυζαντινών Χορωδιών «Τον δι’ ημάς Σταυρωθέντα, δεύτε πάντες υμνήσωμεν».

Να αναφερθεί ότι η εκδήλωση ήταν αφιερωμένη στον Παναγιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμο, ο οποίος συμπλήρωσε 50 χρόνια ιερατείας και 10 χρόνια Αρχιερατείας στην Ι.Μ. Θεσσαλονίκης.

Στο συμπόσιο συμμετείχαν η βυζαντινή χορωδία του Ιερού Ναού, η βυζαντινή χορωδία του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Θεσσαλονίκης και η Βυζαντινή χορωδία του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού της Αλεξανδρούπολης.

Οι χορωδίες συγκίνησαν όλους όσους παρέστησαν στην εκδήλωση, ενώ χαρακτηριστική ήταν η συμμετοχή δεκάδων μικρών παιδιών.

Να αναφερθεί ότι κατά την διάρκεια του Συμποσίου σε ειδικό προτζέκτορα προβλήθηκαν φωτογραφίες, από την εποχή που ο κ. Άνθιμος ήταν έφεδρος αξιωματικός στην Ελληνική Αεροπορία, μέχρι και σήμερα που είναι Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης.

Επίσης στο συμπόσιο παρέστη και ο Σεβ. Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος, ο οποίος συνόδευσε την Βυζαντινή χορωδία του Μητροπολιτικού Ναού του Αγίου Νικολάου.

Ο Μητροπολίτης Αλεξανδρούπολεως στον σύντομο λόγο του, συνεχάρη τον Προϊστάμενο Αρχιμ. Δημήτριο Τζιαφά για την υπέροχη βραδιά, ενώ τον ευχαρίστησε για την πρόσκληση που του απεύθυνε.

Συγκινητική ήταν η στιγμή όταν ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως, ανάγνωσε μερικές σκέψεις του Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης όταν έγραφε το 1982 στο διμηνιαίο περιοδικό "Γνωριμία".

Αμέσως μετά τον λόγο έλαβε ο Παναγιώτατος ο οποίος φανερά συγκινημένος ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως για τα ωραία του λόγια, αλλά και τον Αρχιμ. Δημήτριο Τζιαφά για την καταπληκτική εκδήλωση προς το πρόσωπό του.

Ο κ. Άνθιμος μίλησε για τα χρόνια που ήταν Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως, τονίζοντας ότι "τριάντα χρόνια στην Αλεξανδρούπολη δεν μπορούν να ξεχαστούν ποτέ."

Επίσης αναφέρθηκε για ακόμη φορά στους κινδύνους που αντιμετωπίζει η Θράκη, τονίζοντας πως "αν θα έχει πρόβλημα η Θράκη θα έχει όλη η Ελλάδα."

Τέλος συνεχάρη τους ψάλτες, του χοράρχες, τους μαέστρους καθώς και όλους όσους παρέστησαν στην σημερινή εκδήλωση.

simposio-1

simposio-2

simposio-3

simposio-5

simposio-6

simposio-7

simposio-8

simposio-9

simposio-10

simposio-11

simposio-12

simposio-13

simposio-14

simposio-15

simposio-16

simposio-17

simposio-18

simposio-19

simposio-20

simposio-21

simposio-22

simposio-23

simposio-24

simposio-25

simposio-26

simposio-27

simposio-28

simposio-29

simposio-30

simposio-31

simposio-32

simposio-33

simposio-34

simposio-35

simposio-36

simposio-37

Εμφανίσεις: 29474
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!