Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος στην κορυφή του Όρους Δίκαιος στην Κω

ImageΜε την πατρική αγάπη και ευλογία του Οικουμενικού Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως κ. Βαρθολομαίου αλλά και την παρουσία του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Κώου και Νισύρου κ. Ναθαναήλ.

Για μια ακόμη φορά έγινε μέσα σε κλίμα κατάνυξης ο εορτασμός της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην όμορφη ακριτική Κω, στην κορυφή του όρους Δίκαιος όπου βρίσκεται ένα από τα παλαιοτέρα Εκκλησάκια στη Δωδεκάνησο, το οποίο κατά το παρελθόν ήταν το καθολικό  ενός από τα αρχαιότερα μοναστήρια της Δωδεκανήσου αλλά και της Ελλάδος. 

Αργά το απόγευμα της παραμονής της εορτής και μετά από πεζοπορία μιας και επιπλέον ώρας σε ένα σχεδόν ανύπαρκτο μονοπάτι ο Μητροπολίτης μας μαζί με Ιερείς της περιοχής και εκατοντάδες πιστούς όλων των ηλικιών, από νέα παιδιά έως ηλικιωμένους, έφθασε στην κορυφή του όρους Δίκαιος οπού και τελέσθηκε ο πανηγυρικός εσπερινός.

Κατά τις πρώτες ώρες της κυριωνύμου ημέρας τελέσθηκε ο όρθρος και η πανηγυρική θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κώου και Νισύρου κ. κ. Ναθαναήλ. 

Μετά το πέρας της θειας και ιεράς Λειτουργίας και αφού μετέλαβε των Αχράντων Μυστηρίων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας, εμφανώς συγκινημένος, αφού μετέφερε τις ευχές αλλά και την αγάπη του Οικουμενικού μας Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου, μίλησε και ευχαρίστησε τους πιστούς που με αρκετή κούραση έκαναν την μεγάλη προσπάθεια τους να ανεβούν και να μείνουν κατά την διάρκεια της νύχτας στην κορυφή του βουνού για να εορτάσουν την Μεταμόρφωση του Σωτήρος.

Επίσης, αναφέρθηκε στο νόημα της Μεταμορφώσεως του Χριστού στις ημέρες μας, ενώ παράλληλα τόνισε, ότι το συγκεκριμένο εκκλησάκι ήταν από τα πρώτα χρονιά του χριστιανισμού στην Κω αλλά και στην Δωδεκάνησο το επίκεντρο για την δημιουργία του μοναχικού βίου.

Τέλος, ο κ. Ναθαναήλ, υπογράμμισε ότι «ανάμεσα σε αυτούς που μόνασαν στην περιοχή ήταν ο όσιος Χριστόδουλος της Πάτμου …!!!»

Image

Image

Εμφανίσεις: 54554
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!