Ο Αρχιεπίσκοπος Αχρίδος στην Ι.Μ. Βαλαάμ (ΦΩΤΟ)

0axridos-2

Του Θωμά Αναστασιάδη | Romfea.gr

Τις τελευταίες ημέρες ο Αρχιεπίσκοπος Αχρίδος και Μητροπολίτης Σκοπίων κ.Ιωάννης, είναι προσκυνητής στην Ιερά Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, πασίγνωστη ως Μονή του Βαλαάμ. 

Το απομονωμένο μοναστήρι βρίσκεται στις εσχατιές της βορειοδυτικής Ρωσίας, στο ομώνυμο νησί Βαλαάμ της λίμνης Λάτογκα, στην Δημοκρατία της Καρελίας.

Η Μονή με τις 13 σκήτες και τους πάνω από 1.000 μοναχούς και δόκιμους όπου έζησαν στις αρχές του 20ου αιώνα, ονομάστηκε το "Άγ.Όρος του Βορρά". 

Εδώ λοιπόν, χθες Κυριακή, 22/03/2015, που είναι αφιερωμένη στον Άγιο Ιωάννη της Κλίμακος, ο Αρχιεπίσκοπος Αχρίδος κ. Ιωάννης, λειτούργησε και κήρυξε στον χειμερινό καθεδρικό ναό των Αγίων Σεργίου και Γερμανού. 

Στην απόλυση της Θ.Λειτουργίας, ο Hγούμενος, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Τριάδος (Tроицки) κ. Παγκράτιος, καλωσορίζοντας τον κ. Ιωάννη και ευχαριστώντας τον για την χοροστασία στο μοναστήρι του, του προσέφερε αρχιερατικό εγκόλπιο.

Ακολούθησε νηστίσιμο γεύμα, στην Τράπεζα της μονής, όπου ο Θεοφ/τος ζήτησε από τον κ.Ιωάννη να μιλήσει στους μοναχούς και στους επισκέπτες, για το σχίσμα στη πΓΔΜ και ο Αρχιεπίσκοπος τους ανέλυσε πως έχει το θέμα της διαίρεσης της Εκκλησίας στην πατρίδα του..

Σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Ιωάννης ξεναγήθηκε στο θερινό Καθολικό της Μονής, που είναι αφιερωμένο στη Μεταμόρφωση του Κυρίου, στις σκήτες και τα ιερά της Νήσου, καθώς και σε άλλα νησάκια όπως το ασκητήριο του αγίου Αλεξάνδρου Σφήρσκυ που αποτελεί ένα σημαντικό προσκύνημα της περιοχής. 

Τέλος, επισκέφθηκε το κοιμητήριο και προσευχήθηκε για την ανάπαυση των ενταφιασμένων ηγουμένων και μοναχών της Μονής Βαλαάμ.

0axridos-1

0axridos-3

0axridos-5

0axridos-6

0axridos-7

0axridos-8

0axridos-9

0axridos-10

Εμφανίσεις: 22398
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!