Θεουπόλεως: ''Προσευχή όλων μας να αφυπνισθεί η συνείδηση του λαού μας'' (ΦΩΤΟ)

0theoupoleos-8

Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Καλαμαριάς, ιερούργησε σήμερα ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θεουπόλεως κ. Παντελεήμων.

Ο Θεοφιλέστατος κατά την ομίλια του μεταξύ άλλων τόνισε: "Ο Ευαγγελισμός της Θεοτόκου έγινε για τον άνθρωπο. Ο Θεός με την ενσάρκωσή του επανασύνδεσε οριστικά την κομμένη τηλεφωνική γραμμή και ο άνθρωπος απέκτησε και πάλιν το προνόμιο να επικοινωνεί με τον Δημιουργό του. Για τον λόγο αυτό η σημερινή ημέρα είναι πηγή χαράς, ελπίδας και προσδοκιών."

"Ευχή και προσευχή όλων μας να αφυπνισθεί η συνείδηση του λαού μας για να αναλογισθεί επί τέλους το χρέος και την ευθύνη του απέναντι στην αγάπη του Θεού", πρόσθεσε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θεουπόλεως.

Σε άλλο σημείο ο Θεοφιλέστατος ανέφερε: ''Διπλή η σημερινή εορτή. Ορθοδοξία και Ελληνισμός συνταιριασμένοι σε μια υπέροχη σύζευξη, προχώρησαν για την ελευθερία της πατρίδας. Η Ορθόδοξη Εκκλησία κράτησε στη σωτήρια αγκαλιά της τον υπόδουλο Ελληνισμό. Η ιστορική αλήθεια επιβάλλει να διακηρυχθεί, ότι κέντρο και συνισταμένη του αγώνα υπήρξε πάντα η Εκκλησία όχι σαν εξουσία αλλά σαν πνοή και δύναμη που ζωογονούσε το εθνικό σώμα.''

''Γιατί η ελληνική επανάσταση του '21 είχε στην καρδιά της τον Χριστό, είχε σύμβολο τον Σταυρό και ήταν ένας αγώνας για Όσια και Ιερά. Η γενιά του '21 ήταν γενιά πιστών ανθρώπων. Και αν θέλουμε να ατενίζομε τις ηρωικές μορφές τους χωρίς να ντρεπόμαστε, πρέπει να ακολουθούμε τα ίχνη τους και να μιμούμεθα τις αρετές τους'',υπογράμμισε κλείνοντας ο Επίσκοπος Θεουπόλεως Παντελεήμων.

0theoupoleos-1

0theoupoleos-2

0theoupoleos-3

0theoupoleos-4

0theoupoleos-5

0theoupoleos-6

0theoupoleos-7

0theoupoleos-8

0theoupoleos-9

0theoupoleos-10

0theoupoleos-11

0theoupoleos-12

0theoupoleos-13

0theoupoleos-14

0theoupoleos-15

0theoupoleos-16

0theoupoleos-17

0theoupoleos-18

0theoupoleos-19

0theoupoleos-20

0theoupoleos-21

0theoupoleos-22

0theoupoleos-23

Εμφανίσεις: 17211
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!