Το οικονομικό-εκκλησιαστικό σκάνδαλο της Ρόδου

ImageΔεν λέει να τελειώσει η "Οδύσσεια" του σκανδάλου με τις την πολύκροτη υπόθεση των εικονικών επιχορηγήσεων "μαμούθ" του Δήμου Ροδίων προς την Ιερά Μητρόπολη Ρόδου επί των ημερών της προηγούμενης δημοτικής αρχής.

Όπως γράφει η εφημερίδα "Δημοκρατική" μετά την απόφαση του Προέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου να διατάξει τη διενέργεια καθολικού κατασταλτικού ελέγχου στο Δήμο Ροδίων που θα επεκταθεί στα οικονομικά έτη 1999 έως 2006 με παράλληλο έλεγχο των επιχορηγήσεων του Δήμου Ροδίων προς την Ιερά Μητρόπολη Ρόδου και με καταληκτική ημερομηνία περαίωσης την 31η Δεκεμβρίου 2010, το Β' Κλιμάκιο του Ελεγκτικού Συνεδρίου κοινοποίησε απόφαση που αφορά καταλογισμό σε δημόσιους υπόλογους οι οποίοι είχαν εσφαλμένως απαλλαγεί από την υποχρέωση να καταβάλουν στο δημόσιο το ποσό των 382.517 ευρώ!

Υπενθυμίζεται ότι η πολύκροτη αυτή υπόθεση απασχολεί έντονα την Δημοτική Αρχή Ρόδου αφού εμφανίζεται ότι το έτος 2000 επιχορήγησε την Ιερά Μητρόπολη Ρόδου με το ποσό των 130.339.004 δραχμών (που αποδείχτηκε ότι δεν ακολουθήθηκαν νομότυπες διαδικασίες).

Η υπόθεση θα έχει ακόμη πολύ μεγάλο δρόμο αφού οι συνεχείς εξελίξεις δεν λένε να ξεκαθαρίσουν το τοπίο ενώ στο οικονομικό αυτό σκάνδαλο εμπλέκονται πολλά άτομα, πολιτικά πρόσωπα και μέλη του κλήρου στην Ρόδο.

Η εφημερίδα που απεκάλυψε το σκάνδαλο ανέφερε σε προηγούμενα άρθρα της ότι η ανάκριση είχε πάρει παράταση έως τις 23 Αυγούστου 2010.

Εμφανίσεις: 30104
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!