Αρωμα Μεγάλης Εβδομάδος στον Ι.Ν Αγίας Ειρήνης Γαλατσίου

titos-6

Με τη παρουσία πλήθους κόσμου, πραγματοποιήθηκε σήμερα Κυριακή Ε΄ των Νηστειών στις 7 το απόγευμα, στον Ιερό Ναό Αγίας Ειρήνης Γαλατσίου, Βυζαντινή Συναυλία με εκκλησιαστικούς ύμνους της Μεγ.Εβδομάδος.

Την οργάνωση της Συναυλίας είχε αναλάβει ο Δήμος Γαλατσίου.

Το ¨Εργαστήρι Ψαλτικής¨ υπό την Διεύθυνση του Χοράρχη κ. Αθανασίου Παϊβανά και τα 35 Μέλη της Χορωδίας απέδωσαν με μοναδικό τρόπο τους ύμνους και τα τροπάρια της Μεγ.Εβδομάδος με τον ιδιαίτερο Κωνσταντινουπολίτικο ύφος , σκορπώντας στο πολυπληθές ακροατήριο, ρίγη ιεράς συγκινήσεως.

Τον πρόλογο και τα σχόλια των ύμνων ανέλαβε ο προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αρχίμ.Τίτος Γαρεφαλάκης, ο οποίος με απλό και γλαφυρό τρόπο απέδιδε το περιεχόμενο του κάθε ύμνου.

Η Συναυλία έκλεισε με τον χαιρετισμό του εκπροσώπου του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, Σεβ Μητροπολίης Βελεστίνου κ. Δαμασκηνού, ο οποίος αφού συνεχάρη τους διοργανωτές, τον χοράρχη και τα μέλη της χορωδίας μετέφερε προς όλους τους χαιρετισμούς και τις Ευχές του Αρχιεπισκόπου.

Την Συναυλία παρακολούθησαν ο Δήμαρχος Γαλατσίου κ. Μαρκόπουλος πολλοί Ιερείς και αρκετοί Ιεροψάλτες πολλών Ιερών Ναών της Ιερας Αρχιεπισκοπής και άλλων περιοχών καθώς και πλήθος κόσμου.

titos-1

titos-2

titos-3

titos-4

titos-5

titos-7

titos-8

titos-9

titos-10

Εμφανίσεις: 22643
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!