Προσκύνημα φοιτητών στον τάφο του Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου

suroti-10

Του Χρήστου Τσαμπάζη

Σήμερα, Τρίτη 31 Μαρτίου, λίγες ημέρες πριν από την Μεγάλη Εβδομάδα και το Άγιο Πάσχα, οι φοιτητές και οι φοιτήτριες της Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν εκπαιδευτικό προσκύνημα στη γυναικεία Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου και Ευαγγελιστή στη Σουρωτή Θεσσαλονίκης με τη συνοδεία πολλών Καθηγητών.

Μετά το προσκύνημα στον τάφο του προσφάτως αγιοκαταταγέντος Αγίου Παϊσίου του Αγιορείτη, στο Καθολικό της Μονής έψαλαν τα απολυτίκια των Αγίων Ιωάννου του Θεολόγου, Αρσενίου του Καππαδόκη και Παϊσίου του Αγιορείτη.

Ακολούθησε ενημέρωση των φοιτητών στο αρχονταρίκι από μοναχή του ιερού κοινοβίου σχετικά με την ίδρυση της Ιεράς Μονής, η οποία συστάθηκε με τη σοφή καθοδήγηση του οσίου Παϊσίου.

Η μοναχή ανέφερε και ορισμένα θαυμαστά περιστατικά από τη ζωή του αγίου Γέροντα Παϊσίου, καθώς και θαυμαστές παρεμβάσεις του, σύγχρονα δηλαδή θαύματά του, με σκοπό την ωφέλεια όλων κατά το προσκύνημα αυτό.

Στη συνέχεια ο Σύλλογος των Φοιτητών προς ένδειξη ευγνωμοσύνης για τη φιλοξενία προσέφερε σταυρό με το λογότυπο της Ακαδημίας.

Τέλος, σε όλους προσφέρθηκε το καθιερωμένο κέρασμα. Οι φοιτητές έβγαλαν την αναμνηστική φωτογραφία στον προαύλιο χώρο. Γενικά υπήρξε ωφέλιμο για όλους το προσκύνημα αυτό.

Οι φοιτητές αναχώρησαν με πνευματικά εφόδια και την ευχή όπως το εν λόγω προσκύνημα γίνει αφορμή για ανακαινισμένη ζωή και πνευματική Ανάσταση.

suroti-8

suroti-9

Εμφανίσεις: 29828
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!