Αυστραλία: «Συγγνώμη» της καθολικής εκκλησίας προς τα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης

ImageΣυγχώρεση ζήτησε από τα θύματα σεξουαλικής κακοποίησης εκ μέρους του ιερετείου, ο καθολικός αρχιεπίσκοπος της Μελβούρνης, Ντένις Χαρτ, αναγνώρισε την αιδώ της Εκκλησίας για την προσπάθεια συγκάλυψης πολλών υποθέσεων στο παρελθόν. Ο αρχιεπίσκοπος απέστειλε σχετική εγκύκλιο σε όλους τους ιερείς της καθολικής εκκλησίας για να διαβαστεί στους ναούς.

Στην επιστολή αναγνωρίζεται πως «η αποτυχία της εκκλησίας να προλάβει, να ανακαλύψει και να τιμωρήσει τους δράστες σεξουαλικών κακοποιήσεων κλόνισε και την πίστη πολλών πιστών».

Η "συγγνώμη" ήρθε ένα 24ωρο μετά την επιβολή ποινής 20ετούς καθείρξεως στον καθολικό ιερέα Τζον Ντέναμ στην Αυστραλία, για σεξουαλική κακοποίηση 25 ανηλίκων σε διάστημα 20 ετών. 

Ο 67χρονος ιερέας ομολόγησε ότι κακοποίησε σεξουαλικά νεαρά αγόρια, μαθητές σε σχολεία της Νέας Νότιας Ουαλίας, από το 1968 έως το 1986. Το δικαστήριο απεφάνθη ότι ο ιερέας θα εκτίσει υποχρεωτικά τουλάχιστον 13 χρόνια και 10 μήνες της επιβληθείσας ποινής.

Φώτο: Από την επίσκεψη του Πάπα Βενέδικτου 16ου στην Αυστραλία

Εμφανίσεις: 27941
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!