Γέροντας Δαμασκηνός Λιονάκης - Πνευματικό σύμβολο για την Κρήτη

ImageΜε Αρχιερατικό εσπερινό χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνού, στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων (Χανίων) άρχισε και εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του καλαίσθητου βιβλίου για τον Γέροντα Δαμασκηνό Λιονάκη στον προαύλιο χώρο της Μονής παρουσία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεξικού κ. Αθηναγόρα, κληρικών, καθηγητών πανεπιστημίων και πλήθους κόσμου.

Στις εισηγήσεις τους, ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Αρχιμ. Αμφιλόχιος , ο αδελφός της Μονής Αρχιμ. Δαμασκηνός Λιονάκης , ο Ομότιμος Καθηγητής κ. Φανουργάκης Βασίλειος και ο συγγραφέας και θεολόγος κ. Μαρεντάκης Παναγιώτης υπογγράμισαν μεταξύ άλλων την μεγάλη και ενάρετη πνευματική προσωπικότητα του μακαριστού γέροντος Δαμασκηνού Λιονάκη.

Επίσης, επεσήμαναν την καθολική αναγνώριση του από όλους όσους τον γνώρισαν ως ενός πνευματοφόρου γέροντος ο οποίος κυριολεκτικώς τίμησε και τιμήθηκε από όλη την Κρήτη, και κυρίως από τους σημερινούς εκατοντάδες αποφοίτους της Εκκλησιαστικής Σχολής Κρήτης που υπήρχε στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος μέχρι το 1974.

Στην συνέχεια ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός προσφώνησε και παρασημοφόρησε με το μετάλλιο της Μονής τον κ. Πολυγένη Αιμίλιο, Ιδιοκτήτη και Διευθυντή του Εκκλησιαστικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Romfea.gr» δια την δωρεά του να εκδώσει το βιβλίο.

Ο κ. Δαμασκηνός εξέφρασε την χαρά του, που ο κ. Αιμίλιος Πολυγένης διακατέχεται από πνευματικά βιώματα τα οποία και του υπαγόρευσαν να  πραγματοποιήσει αυτήν την
προσφορά αγάπης και τιμής για το πρόσωπο του γέροντος και κυρίως για εκείνους που τον αγάπησαν και τον έζησαν.

Από την πλευρά του ο κ. Αιμίλιος Πολυγένης σημείωσε την χαρά του και την ικανοποίηση του, που ταπεινά συνέβαλε στην προβολή ενός χαρισματικού και ευεργετικού γέροντα που τίμησε το άγιο ράσο του.

Γι' αυτό και μόλις  πληροφορήθηκε την αγία βιοτή του από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Δαμασκηνό Λιονάκη (του οποίου και το όνομα φέρει) θέλησε να αναλάβει εξ΄ ολοκλήρου την παρούσα έκδοση.

Τέλος, να σημειωθεί, ότι η εκδήλωση έκλεισε με τον χαιρετισμό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεξικού κ. Αθηναγόρα και με δείπνο στον προαύλιο χώρο του μεγάλου μοναστηριού της Κρήτης.

Φωτογραφίες: ROMFEA.gr

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

“Αξίζει να συμπληρώσω ότι ο Γέροντας Δαμασκηνός στην εφηβική του ηλικία εργάστηκε και ως δημοσιογράφος, ήταν συνάδελφός μας”, δήλωσε στα “Χανιώτικα Νέα”, ο κ. Αιμίλιος Πολυγένης επικροτώντας την εφημερίδα για την συμβολή της στα εκκλησιαστικά δρώμενα. (Φώτο: Με τον Δημοσιογράφο της Εφημερίδας Χ.Ν. κ. Γιάννη Κάκανο)

Εμφανίσεις: 104151
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!