Αρχιερατικό συλλείτουργο στην Μονή Αγίας Τριάδος Χανίων - (Φωτογραφίες)

ImageΜε λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια τελέστηκε σήμερα Πέμπτη, 29 Ιουλίου 2010 στην Πατριαρχική Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Χανίων, πανηγυρικό αρχιερατικό συλλείτουργο παρουσία πλήθους πιστών.

Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος, συμπαραστατούμενος από τον Μητροπολίτη Λάμπης και Σφακίων κ. Ειρηναίο και τον οικείο Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνό.

Να αναφερθεί, ότι στη θεία λειτουργία παρέστη συμπροσευχόμενος και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος.

Κάθε χρόνο στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος – Χανίων, τελείτε θεία λειτουργία για το σύλλογο αποφοίτων της Εκκλησιαστικής Σχολής Κρήτης, με αφορμή την ετήσια σύναξη.

Επίσης, να σημειωθεί, ότι μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέστηκε μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως της ψυχής των κεκοιμημένων αδελφών της Μονής και του Οσίου γέροντος Δαμασκηνού Λιονάκη.

Στην ομιλία του ο Μητροπολίτης Χανίων κ. Δαμασκηνός, αναφερόμενος στον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ειρηναίο, μεταξύ άλλων τόνισε: «Ευχαριστούμε, τον Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ειρηναίο, ο οποίος είναι σήμερα παρών στην ιστορική Ιερά Μονή της Αγίας Τριάδος, αφού υπήρξε μαθητής, Καθηγητής και Σχολάρχης της Εκκλησιαστικής Σχολής της Κρήτης».

«Βρισκόμαστε σήμερα εδώ για να τιμήσουμε τους διδάσκοντες και διδασκόμενους, στην Εκκλησιαστική Σχολή της Κρήτης», πρόσθεσε ο κ. Δαμασκηνός.

Ο Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός, εν συνεχεία τόνισε ότι «επίσης θέλω να ευχαριστήσω όλους εσάς, που συμμετείχατε στην ευχαριστιακή θεία λειτουργία. Βεβαίως να εκφράσω και την χαρά μου, διότι πέρυσι τέτοιο καιρό είχε παρθεί η απόφαση να συνταχθεί και ένα βιβλίο προς τιμήν του μακαριστού οσίου γέροντος Δαμασκηνού Λιονάκη».

«Έχω την χαρά να σας ανακοινώσω, ότι το βιβλίο τελικά είναι έτοιμο και θα παρουσιαστεί σήμερα το βράδυ. Έτσι αξίζει ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Ηγούμενο της Αγίας Τριάδος, Αρχιμ. Αμφιλόχιο, ο οποίος μαζί με την αδελφότητα έναν ολόκληρο χρόνο ασχολήθηκαν νυχθημερόν για την έκδοση του», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Δαμασκηνός.

Επίσης, ο κ. Δαμασκηνός τόνισε: «Πολύ δε περισσότερο θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Διευθυντή του Εκκλησιαστικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Romfea.gr» κ. Αιμίλιο Πολυγένη, ο οποίος είναι εδώ σήμερα μαζί μας. Ο κ. Αιμίλιος Πολυγένης είναι ο δωρητής της έκδοσης του βιβλίου του γέροντος Δαμασκηνού».

«Ο κ. Πολυγένης με την ενημέρωση μέσα από την «Romfea.gr», έχει προσφέρει πολλά για το καλό της Εκκλησίας, και εύχομαι με την δωρεά που έκανε στη Μονή της Αγίας Τριάδος, ο μακαριστός γέροντας Δαμασκηνός Λιονάκης να τον στηρίζει με τις προσευχές του από τον ουρανό, για το δύσκολο και μεγάλο έργο που επιτελεί», πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Δαμασκηνός.

Τέλος, να σημειωθεί, ότι ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος στην σύντομη ομιλία του αναφέρθηκε σε στιγμές από την Εκκλησιαστική Σχολή Κρήτης.

Φωτογραφίες: ROMFEA.gr

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Εμφανίσεις: 61396
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!