Ημερίδα με θέμα ''Σπουδές στην Α.Ε.Α.Θ.''

ekklisiastiki.akadimia-1

Του Χρήστου Τσαμπάζη

Την Παρασκευή 3 Απριλίου 2015 στις εγκαταστάσεις της Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης (Α.Ε.Α.Θ.) έλαβε χώρα ημερίδα με θέμα <<Σπουδές στην Α.Ε.Α.Θ.>> που συνδιοργάνωσαν η Α.Ε.Α.Θ. και η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης και τα Κέντρα Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού (ΚΕ.ΣΥ.Π.) Θεσσαλονίκης με τους Συμβούλους των ΚΕ.ΣΥ.Π. κ.Τσαπουρνά Κωνσταντίνο, κ.Τσιόνκη Μαγδαληνή και κ.Καζαντζίδη Σάββα.

Ομιλητές ήταν:

α) ο Dr Γρηγόριος Λιάντας ,Eπ. καθηγητής της Α.Ε.Α.Θ. ο οποίος αναφέρθηκε στο ιστορικό της Ακαδημίας όπου η εισαγωγή των υποψηφίων από το 2007 γίνεται με πανελλαδικές εξετάσεις.Έτσι η Σχολή από Ανωτέρα αναβαθμίστηκε σε Ανωτάτη.

Επικεντρώθηκε στο Τμήμα Ιερατικών Σπουδών που παρέχει αξιόλογη κατάρτιση στους υποψήφιους κληρικούς αλλά και σε όσους θελουν να εργαστουν γενικά στην Ελληνορθόδοξη Εκκλησία.

β) Επίσης, η κ.Πέιου Σοφία,M.Sc., αποσπασμένη καθηγήτρια στην Α.Ε.Α.Θ., παρουσίασε ομιλία με θέμα <<Συντήρηση και διαχείρηση των κειμηλίων του Ορθόδοξου Πολιτισμού>>. Η κ.Πέιου ανέπτυξε το θέμα της με βάση τον πλούτο της πολιτιστικής μας κληρονομιάς γενικά και ειδικότερα με βάση την κληρονομιά της Ορθοδοξίας.

Ανάφερε ότι οι στόχοι της φοίτησης στο τμήμα Διαχείρησης Εκκλησιαστικών Κειμηλίων είναι η μελέτη, η κατανόηση, η συντήρηση και η διαχείρηση των κειμηλίων αυτών μέσω στοχευμένης διεπιστημονικής προσέγγισης και διδασκαλίας της διαχείρισης/συντήρησης εκκλησιαστικών αντικειμένων.

Το εύρος των σπουδών των φοιτητών και των φοιτητριών του τμήματος αυτού της Α.Ε.Α.Θ. είναι πλατύ καθώς περιλαμβάνει μαθήματα θεολογικού περιεχομένου, μαθήματα θετικών επιστημών, ιστορίας της τέχνης, συντήρησης και διαχείρησης/διοίκησης.

Τόνισε επίσης ότι η εργαστηριακή υποδομή του τμήματος αυτού της Α.Ε.Α.Θ.είναι πολύ υψηλή καθώς διαθέτει όργανα και συσκευές για εξειδικευμένες έρευνες, όπως πολωτικό μικροσκόπιο, στερεομικροσκόπια, υγρή χρωματογραφία,συσκευή απεντόμωσης με άζωτο, κ.α.

Τέλος, ανέφερε ότι οι φοιτητές και οι φοιτήτριες της Α.Ε.Α.Θ. έχουν γίνει δεκτοί και δεκτές σε Μεταπτυχιακά Προγράμματα τόσο στην Ελλάδα, όσο και σε χώρες εκτός αυτής.

γ) Ο πατήρ Θεολόγος Τσαμπάζης ,πρόεδρος του Συλλόγου Φοιτητών Α.Ε.Α.Θ. αναφέρθηκε στις φιλανθρωπικές δραστηριότητες του Συλλόγου καθώς επίσης και στη διεκδίκηση εργασιακών δικαιωμάτων από τους απόφοιτους της Σχολής.

Ακολούθησε ξενάγηση στους εργαστηριακούς χώρους της Α.Ε.Α.Θ. των μαθητών/τριών και των συνοδών καθηγητών/τριών τους από τον κ Γιαννουλάκη Θεολόγο, καθηγητή στην Α.Ε.Α.Θ.

Τέλος ο π. Θεολόγος μοίρασε ημερολόγια του Συλλόγου στους μαθητές και τους ευχήθηκε καλή επιτυχία στις εξετάσεις τους.

ekklisiastiki.akadimia-3

ekklisiastiki.akadimia-2

Εμφανίσεις: 17505
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!