Παραιτήθηκε ο Καρδινάλιος Βάλτερ Κάσπερ – Νέος Πρόεδρος ο Αρχιεπίσκοπος Koch

ImageΟ Ελβετικής καταγωγής Αρχιεπίσκοπος Kurt Koch, είναι από χθες 1 Ιουνίου 2010, ο νέος Πρόεδρος του Ποντιφικού Συμβουλίου για την προώθηση της Χριστιανικής Ενότητας.

Ο Καθολικός Αρχιεπίσκοπος αντικατέστησε τον Καρδινάλιο Βάλτερ Κάσπερ, που παραιτήθηκε λόγω ηλικίας, και ο οποίος υπηρέτησε στη θέση αυτή για πάνω από 11 χρόνια.

Να σημειωθεί, ότι ο Αρχιεπίσκοπος Kurt Koch γεννήθηκε στο  Emmenbrücke της Ελβετίας, στις 15 Μαρτίου του 1950.

Ιερέας χειροτονήθηκε το 1982 και στα τέλη του 1995, ο Koch ορίστηκε επίσκοπος της Βασιλείας, και χειροτονήθηκε από τον Πάπα Ιωάννη Παύλο ΙΙ, στις 6 Ιανουαρίου το 1997.

Ο Όλαβ Τβέϊτ για Επίσκοπο Koch

Ο Γενικός Γραμματέας του Παγκοσμίου Συμβουλίου Εκκλησιών, Πάστορας Όλαβ Τβέϊτ σε δήλωσή του μεταξύ άλλων αναφέρει: «Χαιρετίζουμε τον διορισμό του Επισκόπου Kurt Koch και ανυπομονώ να συνεργαστώ μαζί του, για χάρη της ενότητας της Εκκλησίας».

«Πιστεύω, ότι ο νέος Πρόεδρος του Συμβουλίου για την Προώθηση της Χριστιανικής Ενότητας, θα συνεχίσει το όραμα του τέως Προέδρου Καρδινάλιου Βάλτερ Κάσπερ», πρόσθεσε επίσης ο Γ.Γ. του Π.Σ.Ε. Όλαβ Τβέϊτ.

 

Εμφανίσεις: 23694
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!