Μητροπολίτης Κορωνείας: "Η ρωγμή μέσα μας"

koroneias-7

Την Κυριακή των Βαΐων στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Ζωφριάς χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορωνείας κ. Παντελεήμων, έπειτα από πρόσκληση του προϊσταμένου του Ναού Αρχιμ. Ιγνατίου Μηλτιάδου και με την ευλογία του οικείου Μητροπολίτου Ιλίου κ. Αθηναγόρα.

Ο Μητοπολίτης Κορωνείας στο κήρυγμά του είπε ότι τα πλήθη υποδέχθηκαν τον Ιησού κατα την είσοδό του στα Ιεροσόλυμα ως "βασιλέα του Ισραήλ".

Όμως ο Χριστός είναι όχι απλώς ο Βασιλεύς του Ισραήλ, αλλά ο Βασιλεύς του κόσμου. Αν αυτό ισχύει, ερωτάται πώς ο Βασιλεύς Χριστός ανέχεται τόσα άδικα και κακά στον κόσμο;

Η απάντηση είναι ότι το κακό στον κόσμο είναι συνέπεια της κακής χρήσης της ελευθερίας του ανθρώπου. Και τούτο γιατι ο Βασιλεύς Χριστός δεν θέλει υπηκόους δούλους, αλλά ελευθέρους.

Αυτό σημαίνει ότι για να βασιλεύσει ο Χριςτός στον κόσμο πρέπει να βασιλεύσει πρώτα στην καρδιά μας. Δηλ. να βασιλεύσει στην σκέψη μας. Και ανέπτυξε δι' ολίγων ο Σεβασμιώτατος τι σημαίνει αυτό. Να βασιλεύσει στην καρδιά μας. Να είναι δηλ. Ο Χριστός η μεγάλη αγάπη μας. Να βασιλεύει στην θέλησή μας.

Να θέλουμε ό,τι θέλει ο Θεός. Όχι όπως ο σκλάβος θέλει ό,τι θέλει ο κύριός του,αλλά όπως αυτός που αγαπά,θέλει ό,τι θέλει ο αγαπώμενος,για να μην τον δυσαρεστήσει.

Τότε θα άνοιγε μια ρωγμή μέσα μας από την οποία θα διαχέονταν στον κόσμο το Φως του Βασιλέως Χριστού. Παράδοξο!

Μέσα μας είναι η πύλη από την οποία θα εισέλθει η Βασιλεία του Θεού στον κόςμο! Αφήνουμε όμως πάντα ανοιχτή αυτήν την ρωγμή και αυτήν την πύλη; Ρώτησε ο Μητροπολιτης Κορωνείας.

koroneias-1

koroneias-2

koroneias-3

koroneias-4

koroneias-5

koroneias-6

koroneias-8

koroneias-9

koroneias-10

koroneias-11

koroneias-12

Εμφανίσεις: 13886
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!