Ο Μητροπολίτης Καστορίας στο Παλαιοχώρι (ΦΩΤΟ)

nymfios.xalkidiki-9

Πορευόμενος διά το Άγιον Όρος όπου κατά το παλαιόν ημερολόγιον την Μεγάλη Τρίτη πίπτει η εορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, καί διερχόμενος εκ της επαρχίας μας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ μας αξίωσε ιδιαζούσης τιμής και ευλογίας να χοροστατήσει εκ του παραθρονίου εις την ιεράν ακολουθίαν του Νυμφίου ήτοι του όρθρου της Μεγ. Δευτέρας σήμερον Κυριακή των Βαΐων.

Ο Σεβασμιώτατος αφίχθη μετά της τιμίας συνοδείας του περί ώραν 7:30 εις τον Ιερόν ναόν των Παμμεγίστων Ταξιαρχών της μεγαλωνύμου κωμοπόλεως του Παλαιοχωρίου Χαλκιδικής ένθα του εγένετο η κατά τα κεκανονισμένα υποδοχἠ και ευθύς αμέσως ήρχισε η ιερά ακολουθία του όρθρου εν μέσω πυκνού εκκλησιάσματος.

Προσφωνήσας τούτον καταλλήλως ο Πανοσ. Αρχιμ. Ιγνάτιος Ιεροκύρηξ και Γεν. Αρχ. Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως Ιερισσού ανεφέρθη και εις τον άρρηκτον σύνδεσμον της παιδιόθεν αδελφικής φιλίας μετ αυτού.

Ακολούθως ο Σεβασμιώτατος αντιφωνήσας ευχαριστησε διά την θερμήν υποδοχήν του κλήρου και του λαού μνημονεύσας και εκείνος τον αρρηκτον συνδεσμον της παιδιόθεν φιλίας μετα του Πανοσιολογιωτάτου αναφερθεις εν συνεχεία εις το γεγονος της ημέρας, τον Παγκαλλον Ιωσήφ, του ευσεβούς λαού μετά ιδιαζούσης προσοχής ακροωμένου τον βαθυστόχαστον εκκλησιαστικόν λόγον του Σεβασμιωτάτου.

nymfios.xalkidiki-1

nymfios.xalkidiki-2

nymfios.xalkidiki-3

nymfios.xalkidiki-4

nymfios.xalkidiki-5

nymfios.xalkidiki-6

nymfios.xalkidiki-7

nymfios.xalkidiki-8

nymfios.xalkidiki-9

nymfios.xalkidiki-11

nymfios.xalkidiki-12

 

Εμφανίσεις: 17911
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!