Στον Καθολικό Καθεδρικό Ναό της Αμιένης θα τελεστεί Ορθόδοξη Θεία Λειτουργία

ImageΣύμφωνα με πληροφορίες της "Romfea.gr" Ορθόδοξη Θεία λειτουργία θα τελεσθεί στον Καθολικό Καθεδρικό Ναό της Αμιένης το Σάββατο 3 Ιουλίου 2010, στα πλαίσια των τακτικών συναντήσεων μεταξύ των Ρ/Καθολικών και Ορθοδόξων της Γαλλίας.

Οι τακτικές αυτές συναντήσεις διεξάγονται από το 2004, όταν εορτάστηκε η 800η επέτειος της 4ης Σταυροφορίας, η οποία οδήγησε στην οριστική ρήξη μεταξύ των Χριστιανών Ανατολής και Δύσης, μετά την λεηλασία της Κωνσταντινούπολης από τους Σταυροφόρους.

Ο Ρ/Καθολικός Επίσκοπος της Αμιένης θα παραχωρήσει τον Καθεδρικό ναό για την τέλεση της Ορθόδοξης Θείας Λειτουργίας, στην οποία θα προεξάρχει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι σύμφωνα με την παράδοση λέγεται, ότι στον Καθεδρικό Ναό της Αμιένης, φυλάσσεται η τιμία κάρα του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου.

Τέλος, να αναφερθεί, ότι η Θεία Λειτουργία θα τελεστεί στην γαλλική γλώσσα.

Ο Καθεδρικός Ναός της Αμιένης:

Ο Καθεδρικός ναός της Αμιένης (Notre-Dame d'Amiens) είναι ο πιο ψηλός των μεγάλων «κλασικών» γοτθικών εκκλησιών του 13ου αιώνα και είναι ο μεγαλύτερος ναός του είδους του στη Γαλλία.

Αφότου κατέστρεψε μια πυρκαγιά τον προηγούμενο καθεδρικό ναό, η κατασκευή του νέου ναού άρχισε το 1220 και τελείωσε το 1288, επί σχεδίων του Ρομπέρ ντε Λυζάρς.

Θεωρείται ο «Παρθενών της γοτθικής αρχιτεκτονικής». Στο Β' Παγκόσμιο Πόλεμο βομβαρδίστηκε από γερμανικό πυροβολικό και έπαθε σοβαρές ζημιές.

Από το 1981 έχει συμπεριληφθεί στον κατάλογο των Μνημείων Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της ΟΥΝΕΣΚΟ.

Εμφανίσεις: 75513
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!