Μεσογαίας Νικόλαος: ''Πρέπει να ζήσουμε πραγματικά το Πάσχα''

SAM 3289

Γράφει ο Αιμίλιος Πολυγένης


Σε κλίμα κατάνυξης τελέστηκε σήμερα Μεγάλη Δευτέρα η Ακολουθία του Νυμφίου στον Ιερό Ναό της Αναλήψεως του Κυρίου στο Κορωπί.

Στην Ακολουθία του Νυμφίου χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος, πλαισιούμενος από τον Πρωτοσύγγελο της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Ιερόθεο Καλογερόπουλο και τους Εφημερίους του Ναού.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Νικόλαος ο οποίος μεταξύ άλλων ανέφερε ότι "ο στόχος κάθε χριστιανού είναι να μπεί
μέσα και να ζήσει την χαρά και την ευλογία της παρουσίας του Θεού."

Σε άλλο σημείο ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην Μεγάλη Τεσσαρακοστή και την Μεγάλη Εβδομάδα, τονίζοντας ότι "το Πάσχα είναι μια χαρά πνευματική, που δεν πρέπει να την χάσουμε κανένας μας και για κανέναν λόγο."

"Θα το κάνουμε όμως το λάθος! Θα το χάσουμε! Την δευτέρα του Πάσχα το πιθανότερο είναι να ασχολούμαστε αν είναι καλός ο καιρός, θα είναι κρίμα, θα είναι μεγάλο λάθος που δεν πρέπει να το επιτρέψουμε στον εαυτό μας" πρόσθεσε χαρακτηριστικά ο κ. Νικόλαος.

Τέλος ο Μητροπολίτης Μεσογαίας κ. Νικόλαος μοίρασε στο εκκλησιάσμα λαμπάδες από αγνό κερί που κατασκευάζονται στο κηροπλαστείο της Μητροπόλεως, κάτι που κάνει κάθε χρόνο την Μεγάλη Εβδομάδα.

 
Εμφανίσεις: 55243
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!