Χειροτονία πρώτου εφημερίου για την Μαυριτανία - (Φωτογραφίες)

ImageΜέσα σε κλίμα συγκίνησης και κατανύξεως, στον Ιερό Ναό των Αγίων Αθανασίου Νικολάου και Φωτίου, του  Μετόχίου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής, στην Άνω Κυψέλη, ανήμερα της μεγάλης εορτής των Αγίων Αποστόλων, με την Σεπτή Ευλογία του Προκαθημένου της Αλεξανδρινής Εκκλησίας Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου κ.κ. ΘΕΟΔΩΡΟΥ Β΄, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρθαγένης κ. Αλέξιος, Υπέρτιμος και Έξαρχος Βορείου Αφρικής, χειροτόνησε εις Διάκονο τον Ευλαβέστατο Λάμπρο Κεφαλληνό, 32 ετών, έγγαμο, ο οποίος προορίζεται μετά και την εις πρεσβύτερο χειροτονία του την Κυριακή 4 Ιουλίου τρ έ. να υπηρετήσει  εις την πλέον ακριτική χώρα της δικαιοδοσίας  της Ιεράς Μητροπόλεως Καρθαγένης, την Μαυριτανία.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρθαγένης κ. Αλέξιος, αναφέρθηκε εκτενώς εις την κατάσταση που βρίσκεται η χώρα αυτή της Βορείου Αφρικής και περιέγραψε  τις πολύ δύσκολες συνθήκες που επικρατούν σ αυτήν λόγω του Θρησκευτικού φονταμεταλισμού ,του ισλαμικού εξτρεμισμού, της πολιτικής αστάθειας, των ακραίων κλιματολογικών συνθηκών και της φτώχιας που μαστίζει την χώρα  αυτή,  ζητώντας από όλους τους παρισταμένους να προσεύχονται για τον π. Λάμπρο, που γνωρίζοντας όλα αυτά τα προβλήματα και τις αντιξοότητες που καλείται να υπερβεί ένας κληρικός για να μπορέσει να  επιτελέσει το έργο του σ' αυτή τη χώρα, εκείνος επέλεξε να υπηρετήσει εκεί και να βοηθήσει τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Αλέξιο, στην προσπάθεια  που καταβάλει από της εκλογής του στην Ιερά Μητρόπολη Καρθαγένης το 2004,  να θέσει τα θεμέλια, τις ρίζες, για την διαρκή  παρουσία και μαρτυρία της Ορθοδοξίας στην χώρα της Μαυριτανίας.

Από του Αγίου Βήματος παρέστη συμπροσευχόμενος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ζιμπάμπουε κ. Γεώργιος, εκπρόσωπος της Α. Θ. Μακαριότητος του Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. ΘΕΟΔΩΡΟΥ Β΄ στην Αθήνα, ο οποίος και καλωσόρισε τον Άγιο Καρθαγένης στο Μετόχι και εξήρε το έργο που επιτελεί στην Ιερά και ιστορική Μητρόπολη Καρθαγένης που εκτείνει την δικαιοδοσία της στις χώρες της Τυνησίας, της Αλγερίας, του Μαρόκο και της Μαυριτανίας και ευχήθηκε στον νέο κληρικό δύναμη και υπομονή στο δύσκολο έργο που αναλαμβάνει.

Ακολούθησε μικρή δεξίωση που παρέθεσε προς τιμήν του Αγίου Καρθαγένης κ. Αλεξίου και του νέου Διακόνου π. Λάμπρου Κεφαλληνού, ο Πανελλήνιος Ιεραποστολικός Σύνδεσμος στα γραφεία του πλησίον του Ιερού Ναού του Μετοχίου.

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Εμφανίσεις: 28109
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!