Τα γνωστά τρομο-σενάρια καλά κρατούν

IMG 3002.jpeg

Του Αιμίλιου Πολυγένη


Προβληματισμό για τους σκοπούς τους προκαλούν οι ευφάνταστοι σεναριογράφοι, οι οποίοι επέλεξαν την Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα για να σπείρουν τον διχασμό, που τόσο τους αρέσει και τους εξυπηρετεί ανάμεσα στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και το Πατριαρχείο Μόσχας.

Δεν είναι τυχαίο οτι οι προσπάθειες αυτές γίνονται σε μια χρονική στιγμή κατά την οποία οι δύο Εκκλησίες έχουν αδελφικές σχέσεις.

Οι «εκκλησιαστικοί σεναριογράφοι» φαντάζονται τους αγιορείτες πολύ προβληματισμένους σχετικά με το αν οι ρωσόφωνοι μετρούν 1000 χρόνια στον Άθωνα και ποίοι μπορεί είναι οι πραγματικοί λόγοι ενός εορτασμού.

Πίσω από αυτό πλάθουν τις γνωστές αγαπημένες τους ιστορίες, οτι κάποιοι ξανθοί γαλανομάτες ορθόδοξοι από το Βορρά έρχονται να μας πάρουν το Άγιον Όρος.

Εμφανίζονται να ξέρουν τι απασχολεί τους αγιορείτες Πατέρες, όταν ακόμη αναμένουν να λάβουν απάντηση από τον Παναγιώτατο για την εισήγηση της Ιεράς Κοινότητας σχετικά με τα Οικουμενιστικά ανοίγματα.

Το πρόβλημα των «σεναριογράφων» είναι ποιός θα προεξάρχει στους εορτασμούς και εμαφανίζονται να γνωρίζουν ανύπαρκτες καταστάσεις.

Ο ίδιος ο Προεδρος του ΤΕΕΣ, Μητροπολίτης Βολοκολάμσκ Ιλαρίων τέλεσε Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στο Καθολικό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Πρωτάτου και μετά τη λήξη της είχε συνάντηση με τον Πρωτεπιστάτη Γέροντα Συμεών Διονυσιάτη Ιερομόναχο και μέλη της Ιεράς Επιστασίας.

Γιατί δεν του εξέφρασαν προβληματισμό για το αν πράγματι οι ρωσόφωνοι μετρούν χίλια χρόνια παρουσίας στο Άγιον Ορος;

Όπως μαθαίνουμε από την επίσημη πληροφόρηση που απέχει πολύ του φανταστικού, την οποία θα ζήλευε και ο Άλεξ Γκάρλαντ, συνήλθαν σε Σύσκεψη ομάδες εργασίας της Ιεράς Κοινότητος και του Πατριαρχείου Μόσχας για την προπαρασκευή των εορτασμών.

Προφανώς η συμμετοχή των αγιορειτών πατέρων δείχνει οτι δεν προβληματίζονται για όσα θα ήθελαν κάποιοι να προβληματιστούν.

Θα έπρεπε να τους ανησυχεί περισότερο όταν ακούν οτι προτεστάντισσες επισκοπίνες μνημονεύονται και θυμιάζονται και καλούνται μέσα στο ιερό Θυσιαστήριο από Ορθόδοξο επίσκοπο, παρά το αν μετρούν χίλια χρόνια παρουσίας στον Άθωνα οι ρώσοι.

Καλό θα είναι λοιπόν τώρα το Πάσχα τρώγοντας το αυγουλάκι, το αρνάκι και τα άλλα εδέσματα να σκεφτείτε κάτι άλλο διότι ο κόσμος σας έχει καταλάβει και οι κατά τόπους Εκκλησίες, επίσης.

Εμφανίσεις: 32810
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!