Ο Σύρου Δωρόθεος εγκαινίασε έκθεση με Εκκλησιαστικά Σκεύη της Τήνου

ImageΕγκαινιάσθηκε απο τον Μητροπολίτη Σύρου και Τήνου κ. Δωρόθεο Β΄, η έκθεση με Εκκλησιαστικά Λειτουργικά Σκεύη απο Ναούς της Τήνου, με τον τίτλο “Σκεύη ιερά τω Θεώ ανατεθειμένα”, στο Ίδρυμα Τηνιακού Πολιτισμού την Παρασκευή 25 Ιουνίου 2010

 Με την τέλεση Αγιασμού απο τον Σεβ. Μητροπολίτη Σύρου και Τήνου κ. Δωρόθεο Β΄, παρουσία εκπροσώπου της Καθολικής Αρχιεπισκοπής, των μελών του Δ.Σ του Ι.ΤΗ.Π, όλων των ιερέων και πλήθους Τηνίων και ξένων επισκεπτών,  άνοιξε τις πύλες της στο κοινό στον δέυτερο όροφο του Ιδρύματος Τηνιακού Πολιτισμού, στην πόλη της Τήνου,  η έκθεση Εκκλησιαστικών Λειτουργικών Σκευών απο Ορθοδόξους και Καθολικούς Ναούς του νησιού.

Η προβολή του εκκλησιαστικού αυτου θησαυρού της Τήνου, μέσω της εκθέσεως, έγινε με πρωτοβουλία του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος Τηνιακού Πολιτισμού, και βρήκε την ολοπρόθυμη ανταπόκριση του Ιερού Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας, της Μονής Κεχροβουνίου, της Καθολικής Αρχιεπισκοπής Τήνου και όλων των Ορθοδόξων ενοριών του νησιού.

Στην αίθουσα “Νικηφόρου Λύτρα”, όπως την επιμελήθηκε ο συνεργάτης του Ι.ΤΗ.Π, καθηγητής του ΤΕΙ Αθηνών κ.  Ιωάννης Γκερέκος, εκτίθεινται και προβάλλονται εκθέματα, δημιουργίες του 16ου, 17ου, 18ου και 19ου αιώνα.

Στις με άριστο τρόπο, κατασκευμασμένες προθήκες, ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει ιερά Ευαγγέλια, Άγια Ποτήρια, Δισκάρια, Σφαίρες η Ήλιους (Ostensorioum), Εικόνες, Θυμιατά, Σταυρούς Ευλογίας και Αγιασμού, Δίσκους Αντιδώρων, Εξαπτέρυγα, Φανάρια, Αντιμήνσια, Επενδύσεις Εικόνων, Λάβαρα, Κηροπήγια, Λιβανωτίδες, Επιτάφιοι,  θαυμάσιας κεντητικής Βήλο. Η έκθεση θα είναι ανοικτή έως 30 Οκτωβρίου 2010.

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Εμφανίσεις: 44958
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!