Τελετή αποφοίτησης 17 Ιεροσπουδαστών στην Εκκλ. Ακαδημία Βέλλας

ImageΠραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 28 Ιουνίου 2010, η λιτή τελετή αποφοίτησης δεκαεπτά ιεροσπουδαστών του Προγράμματος Ιερατικών Σπουδών της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Βελλάς Ιωαννίνων.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Νομάρχης Ιωαννίνων κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης, ο Αντινομάρχης κ. Μιχαήλ Πλιάκος, ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Καλπακίου, ο Κοσμήτωρ της θεολογικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, ο Πρόεδρος της Εταιρίας Ηπειρωτικών Μελετών και ο Διευθυντής του Εκκλησιαστικού Λυκείου Βελλάς Ιωαννίνων.

Κατά την τελετή αναγνώστηκε μήνυμα ευλογίας και ευχών της Α.Θ. Παναγιότητος του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου, στο οποίο φαίνεται αναφορά στην ιστορία και τη συμβολή της Ακαδημίας Βελλάς στην Εκκλησιαστική Εκπαίδευση, καθώς και στους διδάσκοντες και στους φετινούς πτυχιούχους της.

Εκ μέρους της Διοικούσας Επιτροπής της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας, ο Πρόεδρος της και αναπληρωτής Καθηγητής της Ακαδημίας Πανοσιολογιώτος Αρχιμανδρίτης π. Δημήτριος Αργυρός προσφώνησε τους παριστάμενους, συνεχάρη τους αποφοίτους της Ακαδημίας και τους ευχήθηκε ουσιαστική αξιοποίηση των γνώσεων που απέκτησαν κατά τη διάρκεια των σπουδών τους προς όφελος της Εκκλησίας και της Κοινωνίας.

Επίσης, εκ μέρους του Διδακτικού Προσωπικού της Ακαδημίας ομίλησε η κ. Μαρία Ράπτη, Επίκουρος Καθηγήτρια της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Βελλάς, η οποία υπογραμμίζοντας τις ευθύνες και τις δυσκολίες του λειτουργικού και ποιμαντικού έργου καθώς και τη σημασία της χριστιανικής γνώσης και διδασκαλίας, προέτρεψε τους αποφοίτους να συνεχίσουν και μετά τη λήψη του πτυχίου, τη μελέτη των Γραφών και. των Ιερών κειμηλίων σε συνδυασμό με την καλλιέργεια του λόγου που είναι, εξ ίσου σημαντικός με την πράξη για το ιερατικό λειτούργημα.

Η Ανωτάτη Εκκλησιαστική Ακαδημία Βελλάς Ιωαννίνων, μαζί με τις αντίστοιχες Ακαδημίες που λειτουργούν στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη και στο Ηράκλειο Κρήτης, καταρτίζει κληρικά και λαϊκά στελέχη της Ορθόδοξης Εκκλησίας, τα πτυχία δε που χορηγεί είναι ισότιμα με εκείνα των Ιδρυμάτων της Ανώτατης Εκπαίδευσης.

Στην Ανωτάτη Εκκλησιαστική Ακαδημία Βελλάς Ιωαννίνων λειτουργούν δύο Προγράμματα Σπουδών (Τμήματα), διάρκειας οκτώ εξαμήνων το καθένα. Ειδικότερα, λειτουργούν (α) Πρόγραμμα Ιερατικών Σπουδών, στο οποίο γίνονται δεκτοί μόνο άνδρες υποψήφιοι και (β) Πρόγραμμα Εκκλησιαστικής Μουσικής και Ψαλτικής, στο οποίο γίνονται δεκτοί άνδρες και γυναίκες υποψήφιοι.

Η πρόσβαση στα Προγράμματα Σπουδών της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Βελλάς Ιωαννίνων γίνεται με βάση τα γενικώς ισχύοντα για την εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και τα δύο Προγράμματα Σπουδών είναι ενταγμένα στο 1ο Επιστημονικό Πεδίο του συστήματος εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Η Ανώτατη Εκκλησιαστική Ακαδημία Βελλάς στεγάζεται στο παραδοσιακό πετρόκτιστο κτιριακό συγκρότημα της Ιεράς Μονής - Σχολή Βελλάς στο Δήμο Καλπακίου, 34 περίπου χιλιόμετρα από τα Ιωάννινα, διαθέτει Βιβλιοθήκη με 15.000 περίπου τόμους βιβλίων καθώς επίσης Φοιτητική Εστία, στην οποία είναι δυνατό να διαμένουν δωρεάν όσοι από τους φοιτητές επιθυμούν.

Image

Image

Εμφανίσεις: 32354
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!