Η Προεδρία του Κογκό προσφεύγει στον Θεό

ImageΗ Κυβέρνηση της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κογκό, στην προσπάθειά της για την αντιμετώπιση των μεγάλων εθνικών και οικονομικών προβλημάτων της χώρας, απηύθυνε έκκληση δια της πρώτης Κυρίας, της συζύγου του Προέδρου της χώρας, όπου καλεί τον λαό σε νηστεία, μετάνοια και εξομολόγηση των αμαρτιών ενώπιον του Θεού.

Χαρακτηριστικό είναι ότι η έκκληση γίνεται από την Προεδρία της χώρας και όχι από τους θρησκευτικούς ηγέτας. Η έκκληση γίνεται στα πλαίσια εκδηλώσεων για τα πενήντα χρόνια της Ανεξαρτησίας της χώρας.

Ζητείται, μεταξύ άλλων, από τον λαό του Κογκό τριήμερος νηστεία από 26-29 Ιουνίου. Στα πλαίσια αυτής, παρευρέθη σήμερα στην θεία λειτουργία στον Άγιο Νικόλαο της Ελληνικής Κοινότητος ο υπουργός Προϋπολογισμού ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Στην Επιτροπή Συντονισμού των θρησκευτικών εκδηλώσεων τοποθετήθηκε, από την Προεδρία, ως Πρόεδρος ο Εκπρόσωπος της Ορθοδόξου Εκκλησίας, Αντιπρύτανης του Ορθοδόξου Πανεπιστημίου του Κογκό "Άγιος Αθανάσιος ο Αθωνίτης" κ. Θεόδωρος Fumunzanza, ο οποίος είναι παραλλήλως και Κοσμήτωρ του Παιδαγωγικού Πανεπιστημίου της χώρας στην Κισάνσα και έχει σπουδάσει στην Θεσσαλονίκη.

Το κείμενο της Προεδρίας του Κογκό έχει ως εξης:

ΕΚΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΥΡΙΑΣ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΟΥ ΚΟΓΚΟ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΟΥ ΘΕΟΥ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΟΥ ΚΟΓΚΟ

δια της νηστείας, της ταπεινώσεως, της μετανοίας και της εξομολογήσεως. Κογκολέζοι και Κογκολέζες, Αγαπητοί αδελφοί και αδελφές, Λαέ του Θεού της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κογκό, Σας χαιρετούμε όλους στοργικά στο Όνομα του παντοδυνάμου και ενδόξου Θεού και επουρανίου Πατέρα μας!

Με την τριπλή ιδιότητά μας, ως πνευματικής κόρης των Λειτουργών του Θεού της χώρας μας, ως Μητέρας του Έθνους και Πρώτης Κυρίας της Λαϊ κης Δημοκρατίας του Κογκό.

Στο περιθώριο του εορτασμού που σημειώνει την Ανεξαρτησία της χώρας, της αγαπημένης και ωραίας χώρας μας, ανεξαρτησία η οποία αποκτήθηκε μέσα στην οδύνη, παρά τις θαυμαστές και πολυάριθμες υποσχέσεις του Θεού εκπεφρασμένες ευστόχως στον εθνικό μας ύμνο, πρέπει να ομολογήσουμε ελευθέρως και με θάρρος ότι κατά την διάρκεια των πενήντα ετών που πρόκειται να συμπληρώσουμε:

- Όλοι μας παραμελήσαμε την προς αλλήλους αγάπη.

- Όλοι μας λησμονήσαμε να προστατεύσουμε την πατρίδα και να διατηρήσουμε το κοινό αγαθό που μας κληρονόμησαν οι πρόγονοί μας.

- Όλοι μας αποστραφήκαμε τον Αιώνιο Δημιουργό αυτής της ωραίας και πλούσιας χώρας.

- Όλοι μας τυφλωθήκαμε από τον εγωισμό, τον φυλετισμό, το μίσος,  την μνησικακία, την εκδίκηση, την βία, τους αποσχιστικούς και στασιαστικούς πολέμους, την επισιτιστική κρίση, την φτώχεια και τις άλλες αθλιότητες. Κατά συνέπεια, παρακαλούμε τους ποιμένας όλων των θρησκευτικών ομολογιών να δώσουν εντολή στο ποίμνιό τους να μας συνοδεύσει σ'αυτή την πνευματική μάχη:

Νηστεύοντες επί τριήμερο - από το Σάββατο 26 Ιουνίου ως  την Τρίτη 29 Ιουνίου 2010.

- μέσα  στην πνευματική διακριτικότητα των τέκνων του Θεού. μέσα στην συνέχεια των συνηθισμένων ενασχολήσεών μας. Εξομολογούμενος ο ένας στον άλλον τα αμαρτήματα μας, ενώπιον του Θεού και ενώπιον των ανθρώπων.

- Πριν συγκεντρωθούμε για να κλείσουμε αυτήν την πνευματική μάχη:

- στο μεγάλο στάδιο της πόλεώς μας  η του χωριού μας. από την 15.00 ώρα ως την 18.00. Έτσι θα αγωνισθούμε πνευματικά και σύμφωνα με τις ακόλουθες Ιερές Γραφές τις οποίες παραθέτουμε:

-Η Αγία Γραφή, όπως εκφράζεται στο 2ο. βιβλίο των Παραλειπομένων 7,14, με τους εξής όρους: "και εάν εντραπή ο λαός μου, εφ' ους το όνομά μου επικέκληται επ' αυτούς, και προσεύξωνται και ζητήσωσι το πρόσωπόν μου και αποστρέψωσιν από των οδών αυτών των πονηρών και εγώ εισακούσομαι εκ του ουρανού και ίλεως έσομαι ταις αμαρτίαις αυτών και ιάσομαι την γην αυτών".

-Το ιερό Κοράνιο, 4,16 εκφράζεται ως εξής: "Αυτοί που μετανοούν, διορθώνονται, προσκολλώνται στερεά στον Θεό και του ομολογούν πίστη αποκλειστική, αυτοί θα είναι μαζί με τους πιστούς.

Και ο Θεός θα δώσει στους πιστούς μια τεράστια ανταπόδοση".

Ο Θεός ας ευλογεί την Λαϊκή Δημοκρατία του Κογκό και τον λαό της. Σας ευχαριστούμε.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το κείμενο εξεδόθη από την Προεδρία της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κογκό στα γαλλικά, αγγλικά  και στις τοπικές γλώσσες: Τσιλούμπα, σουαχίλι, λιγκάλα και κικόγκο.

Εμφανίσεις: 42861
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!