Με λαμπρότητα η εορτή της Αγ. Μαρίνας στην Ιερά Μονή Βόνης

ImageΜε ιδιαίτερη κατάνυξη και συγκίνηση εορτάστηκε και φέτος η εορτή της Αγίας Μεγαλομάρτυρος και Θαυματουργού Μαρίνας, στις 17 Ιουλίου, στην ομώνυμη ιερά μονή της Βόνης Πεδιάδος.

Πλήθος κόσμου και αυτή την χρονιά, δεκάδες χιλιάδες προσκυνητές από όλη την Κρήτη και την Ελλάδα, με κάθε μέσο αλλά και με τα πόδια, διένυαν μεγάλες αποστάσεις και συνέρρεαν στην Ιερά Μονή καθ’ όλη την εβδομάδα της πανηγύρεως, για να λάβουν την ευλογία και τη χάρη της Αγίας και να προσκυνήσουν το ιερό της λείψανο.

Την παραμονή της εορτής, Παρασκευή 16 Ιουλίου, στο μεγάλο πανηγυρικό εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλος,  ο οποίος κήρυξε το θείο λόγο, ενώ συμπροσευχόμενοι ήταν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Ελασσώνος κ. Βασίλειος και Αρκαλοχωρίου, Καστελίου και Βιάννου κ. Ανδρέας.

Κατά την ημέρα της εορτής, Σάββατο 17 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε αρχιερατικό συλλείτουργο, στο οποίο προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νικαίας κ. Αλέξιος, με τη συμμετοχή των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Ελασσώνος κ. Βασιλείου, ο οποίος κήρυξε το θείο λόγο, Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλου, Ηλιουπόλεως κ. Θεοδώρου (Πατριαρχείο Αλεξανδρείας) και Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέα.

Τέλος, παρόντες στη Θεία Λειτουργία ήταν η Βουλευτής κα Μ. Σκραφνάκη, οι Δήμαρχοι Θραψανού κ. Μ. Λαδωμένος και Αρκαλοχωρίου κ. Χ. Γιαννόπουλος, ο Διοικητής της 113 Σμηναρχίας Μάχης Σμήναρχος κ. Γεώργιος Κορμέντζας, πολλοί κληρικοί της Ι. Μητροπόλεως και πλήθος πιστών.

Image

Image

Image

Εμφανίσεις: 59897
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!