Κουρά 45χρονου Νομικού και Πτυχιούχου Αρχαιολογίας στη Μονή Πετράκη

ImageΈνας εκλεκτός επιστήμων, ώριμος ανδρας 45 ετών, Νομικός αλλά και πτυχιουχος της Αρχαιολογίας, εκανε το αποφασιστικό βήμα να αφιερωθεί ολοκληρωτικά στην Εκκλησία και να καρεί μοναχός.

Πρόκειται για τον Γαβριήλ Τεκνετζόγλου, ο οποίος με την ευχή και προτροπή του πνευματικού πατρός του Γέροντος Νικολάου Κουμεντάκη, προσήλθε στη Μονή Πετράκη και έλαβε την μοναχική κουρά το Σάββατο 17 Ιουλίου 2010 κατά τον Εσπερινό, μέσα σε μιά ιδιαίτερα σεμνή όσο και κατανυκτική τελετή.

Την επομένη ημέρα, Κυριακή 18 Ιουλίου 2010, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θερμοπυλών κ.Ιωάννης, κατ’εντολήν του Μακαριωτάτου, θα τελέσει την εις διάκονον χειροτονίαν του νέου μοναχού εις τον Ναόν Κοιμήσεως Θεοτόκου στο Μάτι.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο Καθηγούμενος της Μονής Πετράκη Αρχιμ.Ιάκωβος Μπιζαούρτης, μέσα σε διάστημα 9 ετών της Ηγουμενίας του, ετέλεσε 33 κουρές μοναχών, η δε Μονή σήμερα αριθμεί στις τάξεις της 93 μοναχούς και Ιερομονάχους, οι οποίοι υπηρετούν στην Αρχιεπισκοπή και καλύπτουν τις λειτουργικές και ποιμαντικές ανάγκες του λαού, τελούν δε αδιακόπως εντός της Μονής τις καθημερινές Ακολουθίες, οι οποίες και αναμεταδίδονται από τον Ραδιοσταθμόν της Συνόδου, προς αγιασμόν των πιστών.

Εμφανίσεις: 49485
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!