Παρελθόν για την Μητρόπολη Καλαβρύτων ο Κερνίτσης Προκόπιος

ImageΑποκλειστικό – Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Romfea.gr», παρελθόν για την Ιερά Μητρόπολη Καλαβρύτων θα αποτελεί ο Βοηθός Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Προκόπιος.

Να σημειωθεί, ότι κατά την διάρκεια των συνεδριάσεων της Έκτακτης Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, εκτός από τους οικονομικούς κανονισμούς προστέθηκε προς συζήτηση και η μετάθεση του Βοηθού Επισκόπου Κερνίτσης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της Romfea.gr, ο Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Προκόπιος θα μετατεθεί στην νεοϊδρυθείσα Ιερά Μητρόπολη Ιλίου (σ.σ. ως Ιεροκήρυκας), θέμα το οποίο θα ψηφιστεί κατά πλειοψηφία από τους Αρχιερείς της Ελλαδικής Εκκλησίας.

Πάντως ένα ακόμα σενάριο που ακούγεται, είναι να γίνει βοηθός Επίσκοπος στην Ιερά Μητρόπολη Νικαίας.

Επίσης, το Πρακτορείο Εκκλησιαστικών Ειδήσεων «Romfea.gr», δημοσιεύει σήμερα αποκλειστικά και τους κανονισμούς που θα συζητήσει η Σύνοδος της Ιεραρχίας.

Οι κανονισμοί έχουν ως εξής:

1) Έργων και Προμηθειών (Εισηγητής – Μητροπολίτης Ηλείας κ. Γερμανός)

2) Αναθέσεως και Εκτελέσεως Εκκλησιαστικών Έργων (Εισηγητής – Μητροπολίτης Ηλείας Γερμανός)

3) Διευθετήσεως Δημοσιονομικού Ελέγχου – Εκκλησίας της Ελλάδος (Εισηγητής – Μητροπολίτης Ελασσώνος Βασίλειος)

4) Κανονισμός περί τηρήσεως Δημοσίου Λογιστικού των Εκκλησιαστικών Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου (Εισηγητής – Μητροπολίτης Καισαριανής Δανιήλ)

5) Κανονισμός περί ιδρύσεως – Διευθύνσεως Ναοδομίας (Εισηγητής – Μητροπολίτης Ελασσώνος Βασίλειος)

6) Κανονισμός περί της Ε.Κ.Υ.Ο. (Εισηγητής – Μητροπολίτης Ελασσώνος Βασίλειος)

7) Κανονισμός περί εκμισθώσεων και εκποιήσεων των Εκκλησιαστικών Ακινήτων (Εισηγητής Μητροπολίτης Ηλείας Γερμανός)

8) Περί προστασίας των διαλελυμένων και ερημωθεισών Ιερών Μονών και των Εκκλησιαστικών Μνημείων (Εισηγητής – Μητροπολίτης Καισαριανής Δανιήλ)

Αξίζει να σημειωθεί, ότι οι εν λόγω κανονισμοί έχουν να ανανεωθούν από τη εποχή του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου Κοτσώνη (1969).

Ενώ παράλληλα τόσο η ίδρυση – Διεύθυνση Ναοδομίας θα διασφαλίσει, την Εκκλησία από κάθε είδους αυθαιρεσίες, αλλά και την επιβολή προστίμων που μπορούν να βάλουν στις αυθαίρετες κατασκευές.

Τέλος, με την εφαρμογή των κανονισμών της Κεντρικής Διοίκησης της Εκκλησίας επιτυγχάνεται για πρώτη φορά ενιαία πολιτική εφαρμογή νόμων σε κάθε νομικό πρόσωπο δικαίου της.

Σημείωση Romfea.gr: Την Ιεραρχία θα απασχολήσει και το θέμα της καύσης των νεκρών.

Εμφανίσεις: 34263
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!