Ιερέας και Βούλγαροι διακινούσαν πλαστά χαρτονομίσματα στη Ρόδο

ImageΈρευνα για την εξάρθρωση σπείρας αλλοδαπών, πιθανότατα Βουλγαρικής υπηκοότητας που φέρονται σε συνεργασία με ιερέα  ενορίας της ανατολικής πλευράς του νησιού της Ρόδου να διακινούν πλαστά χαρτονομίσματα διενεργούν οι αστυνομικές αρχές της Ρόδου. 

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας 'Δημοκρατική' η έρευνα ξεκίνησε περί τα τέλη της περασμένης εβδομάδας μετά από κατάθεση που έδωσε αρμοδίως υπάλληλος γνωστού σούπερ - μάρκετ στην περιοχή της Ιαλυσού συνοδευόμενη και από βίντεο εσωτερικής μαγνητοσκόπησης του χώρου των ταμείων αλλά και εξωτερικά του καταστήματος.

Σε υπάλληλο του ταμείου όπως προκύπτει και από το βίντεο παρουσιάστηκε για να πληρώσει είδη που είχε προμηθευτεί ο ιερέας ο οποίος φέρεται να βγάζει από την τσέπη του ένα μάτσο με κολλαριστά χαρτονομίσματα των 50 ευρώ, να αφαιρεί από αυτό δύο χαρτονομίσματα και να τα παραδίδει στην ταμία.

Η ταμίας εν συνεχεία προέβη σε έλεγχο των χαρτονομισμάτων με τη χρήση ειδικού μηχανήματος και αφού διαπίστωσε την πλαστότητα τους και ενημέρωσε σχετικά τον ιερέα, εκείνος αφού αρχικά έδειξε ότι εξεπλάγη έσπευσε να εγκαταλείψει το σούπερ μάρκετ επιβιβαζόμενος στο αυτοκίνητο που οδηγούσαν οι δύο αλλοδαποί. Στοιχεία του αυτοκινήτου έχουν ήδη παραδοθεί για τα περαιτέρω στις τοπικές αστυνομικές αρχές.  

Από τον έλεγχο που διενήργησαν οι υπάλληλοι του ίδιου καταστήματος διαπιστώθηκε ότι ο ίδιος ιερέας είχε μεταβεί στο κατάστημα πριν από λίγες μέρες και είχε πάλι παραδώσει προς εξόφληση ειδών που προμηθεύτηκε ακόμη 100 ευρώ με δύο πλαστά χαρτονομίσματα.  

Το ζήτημα έχει προκαλέσει θόρυβο στις αστυνομικές αρχές που διενεργούν έρευνες για την εξάρθρωση του κυκλώματος.


Εμφανίσεις: 60611
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!