Την επιστροφή της μοναρχίας ζητάει ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου

ImageΤην επαναφορά της μοναρχίας στο Μαυροβούνιο θέτει ως όρο η Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία, δια στόματος του μητροπολίτη Μαυροβουνίου και Παραθαλασσίας, Αμφιλόχιου, για να επιτρέψει την ανανέωση του αυτοκέφαλου της Εκκλησίας του Μαυροβουνίου.

Σχολιάζοντας πρόσφατη δήλωση του πρωθυπουργού Μίλο Τζουκάνοβιτς περί ανανέωσης του καθεστώτος αυτονομίας της Εκκλησίας του Μαυροβουνίου, ο μητροπολίτης τόνισε ότι «κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί μόνο με τους όρους της Εκκλησίας και όχι του κράτους» για οτι προϋπόθεση  για να δεχθεί μία τέτοια συζήτηση η Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία είναι «να επιστρέψει η μοναρχία στο Μαυροβούνιο και να αποτελέσει η ορθοδοξία την επίσημη θρησκεία του κράτους».

Το αυτοκέφαλο της Ορθόδοξης Εκκλησίας του Μαυροβουνίου είχε καταργηθεί το 1920 με διάταγμα του βασιλιά της Γιουγκοσλαβίας Αλέξανδρου Καραγιώργιεβιτς όταν η περιοχή εντάχθηκε στο σερβικό Πατριαρχείο.

Το 1993 “σχισματικοί” ιεράρχες από το Μαυροβούνιο επανέφεραν την αυτονομία, καθεστώς που δεν αναγνώρισε καμία Ορθόδοξη Εκκλησία.

Η πολιτική ηγεσία του Μαυροβουνίου τηρούσε, μέχρι πρόσφατα, στάση ουδετερότητας στη διένεξη της Σέρβικης Ορθόδοξης Εκκλησίας με του “σχισματικούς” του Μαυροβουνίου. Τελευταία, η κυβέρνηση Τζουκάνοβιτς έχει αρχίσει να υποστηρίζει την αυτονομία της Εκκλησίας του Μαυροβουνίου.

Εμφανίσεις: 24480
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!