Κοντά στον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο οι φοιτητές του Σαμπεζύ

ImageΜε αισθήματα χαράς κατέφθασαν οι μεταπτυχιακοί φοιτητές του Ινστιτούτου μεταπτυχιακών σπουδών από το Σαμπεζύ της Ελβετίας στην Κωνσταντινούπολη, προκειμένου να συμμετάσχουν στα ονομαστήρια του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου και να εκφράσουν τα σεβάσματα τους στον Προκαθήμενο της Ορθοδοξίας.

Οι εννέα φοιτητές συνοδεύονται από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ελβετίας κ. Ιερεμία, τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Λαμψάκου κ. Μακάριο και τους καθηγητές κ. Βλάσιο Φειδά και κ. Κωνσταντίνο Δεληκωνσταντή.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης δέχθηκε με ιδιαίτερη ικανοποίηση την επίσκεψη των φοιτητών και εξέφρασε την ικανοποίηση του για την λειτουργία και το έργο που επιτελεί το Ορθόδοξο Κέντρο του Οικουμενικού Πατριαρχείου στην Γενεύη.

Εκ μέρους των φοιτητών τον Οικουμενικό Πατριάρχη εκφώνησε ο Αρχιμανδρίτης Δαμασκηνός Λιονάκης ως εξής:

«Παναγιώτατε, Πάτερ και Δέσποτα. Σήμερον η χαρά ημών, των μεταπτυχιακών φοιτητών του Ινστιτούτου Ορθοδόξου Θεολογίας του εν Σαμπεζύ Ορθοδόξου Κέντρου της Μητρός Εκκλησίας είναι πεπληρωμένη, διότι ήλθομεν ως προσκυνηταί εις το Σεπτόν τούτο Κέντρο της Ορθοδόξου Εκκλησίας δια να μετάσχωμεν της εορτίου χαράς της Υμετέρας Θειοτάτης Παναγιότητος και να λάβωμεν τας Πατρικάς ευλογίας αυτής».

Ακόμη, τόνισε, ότι «Η χαρά ημών είναι πεπληρωμένη, διότι οδηγούμενοι υπο των πνευματικών πατέρων ημών, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ελβετίας κ. Ιερεμίου, του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Λαμψάκου κ. Μακαρίου και των Ελλογιμωτάτων Διδασκάλων ημών, ιστάμεθα ευλαβώς ενώποιον της Υμετέρας Σεπτής Κορυφής και θεόμεθα εν τη λαμπρότητι του Προσώπου Αυτής την μακραίωνα ακτινοβολίαν του ιερού τούτου Φαναρίου της Ορθοδοξίας προς τους εγγύς και τους μακράν».

«Η χαρά ημών είναι πεπληρωμένη, διότι ημείς έχομεν την εξαιρετικήν τιμήν και το μοναδικόν προνόμιον να απολαμβάνωμεν τους πλουσίους καρπούς της μεγαλοπνόου πρωτοβουλίας της Μητρός Εκκλησίας να προετοιμάση καταλλήλως τα νέα στελέχη των κατά τόπους Ορθοδόξων Εκκλησιών δια την αξιόπιστον προβολήν της Ορθοδόξου μαρτυρίας εις τον σύγχρονον οικουμενικόν διάλογον δια την ενότητα των χριστιανών.

Η χαρά ημών είναι πεπληρωμένη , διότι σήμερον , μετέχοντες εις την εορταστικήν ατμόσφαιραν των σεπτών ονομαστηρίων της Υμετέρας Θειοτάτης Παναγιότητος, δυνάμεθα να εκφράσωμεν απο κοινού και δια ζώσης φωνής την βαθείαν ευγνωμοσύνην και τας ολοθύμους ευχαριστίας δια τας γενναίας ευεργεσίας της Μητρός Εκκλησίας προς ημάς και δι'ημών προς τας ημετέρας Εκκλησίας.

Η χαρά ημών είναι πεπληρωμένη, διότι ως προσκυνηταί εις την Βασιλίδα των πόλεων έχομεν πλέον πλήρη συνείδησιν του μεγέθους της αποστολής της Μητρός Εκκλησίας και είμεθα πολλώ μάλλον υπερήφανοι δια την φιλόστοργον και φιλότεκνον μέριμναν αυτής υπέρ πασών των κατά τόπους Ορθοδόξων Εκκλησιών.

Η χαρά ημών είναι πεπληρωμένη, διότι σήμερον, εκφράζοντες ευλαβώς τας ευχάς ημών δι'υγείαν ακλόνητον και πηδαλουχίαν μακράν της Ορθοδόξου Εκκλησίας, από του ύψους του Οικουμενικού θρόνου, δεχόμεθα δαψιλείς τας πατρικάς ευλογίας της Υμετέρας Σεπτής Κορυφής δια την αποστολήν ημών εις την Εκκλησίαν και την Θεολογίαν αυτής.

Τα έτη της Υμετέρας Θειοτάτης Παναγιότητος είησαν πολλά και καρποφόρα προς δόξαν του εν Τριάδι Αγίου Θεού και της Αγίας Εκκλησίας Του.

Image

Image

Εμφανίσεις: 41102
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!