Ο Ελληνομαθής Επίσκοπος Γεώργιος νέος επικεφαλής της Θρησκευτικής Υπηρεσίας Στρατού στην Πολωνία

ImageΟ Επίσκοπος Σεμιατίστε κ. Γεώργιος Pankowski, εξελέγη από την Σύνοδο της Πολωνικής Εκκλησίας στην έκτακτη συνεδρία της στις 9/6/ 2010, υπεύθυνος για την Ορθόδοξη Θρησκευτική Υπηρεσία του Πολωνικού στρατού, σε διαδοχή του φονευθέντος στις 10 Απριλίου,  στο τραγικό αεροπορικό δυστύχημα του Σμολένσκ, Αρχιεπισκόπου Χαϊνόφκα κυρού Μύρωνα.

Επίσκοπος Γεώργιος γεννήθηκε στις 4 Αυγούστου 1974 στο Bialystok. Το 1989 έγινε μέλος της Μοναστικής αδελφότητας της Μονής Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Supraśl  υπό τον τότε Καθηγούμενο Μύρωνα και ξεκίνησε τις σπουδές στην Ορθόδοξη Θεολογική σχολή στη Βαρσοβία. Αποφοίτησε με άριστα το 1993 και στις 17 Δεκεμβρίου έγινε ρασοφόρος μοναχός.

Μεταξύ των ετών  1994-1999 σπούδασε στην Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Κατά τη διάρκεια των σπουδών του, την 1η Ιανουαρίου 1995, ο τότε Αρχιεπίσκοπος Bialystok και Gdansk κ. Σάββας τον χειροτόνησε διάκονο και ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Σεραφείμ, τον διόρισε Διάκονο του εν Αθήναις Ρωσικού Ναού της Αγίας Τριάδος.

Στις 10 Σεπτεμβρίου 1998 στην Μονή του Supraśl λαμβάνει το μικρό σχήμα, ενώ στις 15 Οκτωβρίου του 1998 από των χειρών του Οικουμενικού Πατριάρχου κ. Βαρθολομαίου,  χειροτονήθηκε πρεσβύτερος, στο Ναό της Αγίας Σοφίας στο Bialystok.

Το 1999, στην Χριστιανική Θεολογική Ακαδημία της Βαρσοβίας, υπό την καθοδήγηση του Αρχιεπισκόπου Σάββα, υποστήριξε διατριβή του με θέμα τον Άγιο Γρηγόριο τον Παλαμά και  έλαβε μεταπτυχιακό δίπλωμα στη θεολογία, ενώ το 2003 υποστήριξε διατριβή με θέμα τον Άγιο Ιγνάτιο Branczaninowa όπου το 2008 έλαβε Διδακτορικό δίπλωμα.

Στις 30 Μαρτίου 1999 λαμβάνει το οφίκιο του Ηγουμένου και 4 Μαΐου 1999 αναλαμβάνει Καθηγούμενος του Σταυροπηγιακού Μοναστηριού του Οσίου Ονουφρίου στην Jableczna, ενώ στις 3 Απριλίου 2000 λαμβάνει και το οφίκιο του Αρχιμανδρίτη.

Στις 28 Νοέμβρη 2006 εκλέγεται επίσκοπος με τον τίτλο Σεμιατίστε, ως βοηθός Επίσκοπος του Μητροπολίτου Βαρσοβίας και η χειροτονία του  έλαβε χώρα στη Βαρσοβία στις 28 Ιανουαρίου 2007, παρουσία εκπροσώπου του Οικουμενικού Πατριάρχου και  Ιεραρχών από την Ρωσσία και την Ελλάδα.

Είναι καθηγητής στη χριστιανική Θεολογική Ακαδημία της Βαρσοβίας καί έχει συμμετάσχει σε πολλές Εκκλησιαστικές Αποστολές.

Εμφανίσεις: 39386
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!