Μαυροβουνίου Αμφιλόχιος "καλώ τους μοναχούς να επιστρέψουν στο μοναστήρι"

Image«Δόξα τω Θεώ, η επισκοπή είναι ζωντανή και η ζωή συνεχίζεται. Κληρικοί, μοναχοί, και οι περισσότεροι άνθρωποι σέβονται τις θρησκευτικές αρχές μας και την Εκκλησία μας, αλλά και τις αποφάσεις της Ιεράς Συνόδου. Τα αποδέχονται με ηρεμία και θρησκευτική συνείδηση. Ελπίζουμε ότι η επισκοπή Ράσκας στο εγγύς μέλλον να αποκτήσει τον μόνιμο επίσκοπο της»- τόνισε από τη Μονή Γκρατσάνιτσα ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου κ. Αμφιλόχιος, προσωρινός Τοποτηρητής της Επισκοπής Ράσκας και Πριζρένης.

Ο Μητροπολίτης Αμφιλόχιος μετά το πέρας της χθεσινής Θείας Λειτουργίας στο μοναστήρι της Γκρατσάνιντσα, υπογράμμισε ότι «οι αλλαγές στην Επισκοπή σε καμία περίπτωση δεν επηρεάζουν την ζωή της Εκκλησίας και της Επισκοπής, η οποία εξακολουθεί να ζει όπως έκανε και τους προηγούμενους αιώνες».

Επίσης αναφέρθηκε και στη σημερινή κατάσταση στην οποία βρίσκεται το Μοναστήρι (Μαύρος Ποταμός) από το οποίο αποχώρησαν οι μοναχοί και ο ηγούμενος, εκφράζοντας έτσι τη συμπαράσταση τους, στον Επίσκοπο τους Αρτέμιο.

Ο κ. Αμφιλόχιος τόνισε ότι «Κάνω έκκληση στην αδελφότητα να επιστρέψει πίσω στο μοναστήρι, διότι η Σερβική Εκκλησία θα αναγκαστεί να τους περάσει από εκκλησιαστικό δικαστήριο. Εγώ μίλησα με ειλικρίνεια στην αδελφότητα της μονής και τους παρέδωσα την απόφαση της Ιεράς Συνόδου, η οποία τους ζητά να παραμείνουν στο μοναστήρι και να συνεχίσουν την μοναχική τους ζωή».

Επίσης, ο Μητροπολίτης Μαυροβουνίου αναφερόμενος στη ζωή της Επισκοπής, τόνισε: «Οι αλλαγές που έγιναν δεν είχαν σκοπό να διαταράξουν τη ζωή τη Επισκοπής, αλλά να την κάνουν πιο ισχυρή, ειδικά σε αυτούς τους ιερούς χώρους».

Να αναφερθεί, ότι ο Επίσκοπος Αρτέμιος ένα μήνα μετά την εκδίωξη του από το Κόσσοβο και Μετόχια, την Παρασκευή 4 Ιουνίου έφτασε στην Ιερά Μονή Γκρατσάνιτσα, όπου παρέμεινε το Σαββατοκύριακο.

Πληροφορίες αναφέρουν, ότι εκεί έφτασε και ο Μητροπολίτης Αμφιλόχιος, για να συζητήσουν σχετικά με την Επισκοπή καθώς και για την μαζική φυγή των μοναχών από τα μοναστήρια.

Τέλος, να σημειωθεί, ότι ο Επίσκοπος Αρτέμιος δεν συλλειτούργησε με τον Μητροπολίτη Μαυροβουνίου Αμφιλόχιο χθες στην Μονή Γκρατσάνιτσα.

Ο Ηγούμενος Νικόλαος - Μονή Τσέρνα

«Δεν φεύγουμε από το μοναστήρι μας για κάποιον συμφεροντολογικό σκοπό. Θέλουμε να κρατήσουμε την Ορθόδοξη πίστη και την Ιερά παράδοση, και να μένουμε πιστοί στον πνευματικό μας πατέρα Επίσκοπο Αρτέμιο, γιατί είναι ένας πραγματικός υπηρέτης του Θεού. Όσα ακούγονται εδώ και καιρό γύρω απ’ αυτόν είναι όλα συκοφαντίες και ψέματα», τόνισε σε δηλώσεις του ο Ηγούμενος Νικόλαος, ο οποίος εγκατέλειψε τη μονή μετά από 27 ολόκληρα χρόνια.

Επίσης, ο Ηγούμενος της Μονής Τσέρνα, τόνισε ότι «Είμαστε έτοιμοι να δεχθούμε οποιαδήποτε ποινή ως αντίποινα από την εκκλησιαστική αρχή, που εγκαταλείψαμε το μοναστήρι».

Εμφανίσεις: 49381
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!