Ο Χρυσός Σταυρός του Πατριαρχείου Σερβίας απενεμήθη στη ΜΚΟ "Αλληλεγγύη"

Image«Διά την έμπρακτον αγάπην προς την Ορθόδοξον Σερβικήν Εκκλησίαν και τον Σερβικόν λαόν» η Μ.Κ.Ο. «Αλληλεγγύη» και ο Γενικός Διευθυντής κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας τιμήθηκαν με το «Χρυσό Σταυρό του Αγίου Σάββα Φωτιστού των Σέρβων», την ανώτατη τιμητική διάκριση του Πατριαρχείου Σερβίας.

Την τιμητική διάκριση παρέλαβε ο Γενικός Διευθυντής κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας κατά την 5νθήμερη επίσκεψη που πραγματοποίησε με κλιμάκιο του οργανισμού στο Πατριαρχείο Σερβίας.

Χθές ο κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας είχε 45λεπτη συνάντηση με τον Πατριάρχη Σερβίας κ. Ειρηναίο ο οποίος ευχαρίστησε με τα θερμότερα λόγια την Μ.Κ.Ο. «Αλληλεγγύη» για τα όσα έχει προσφέρει στην περιοχές της πρώην Γιουγκοσλαβίας και απένειμε στον οργανισμό, με απόφαση της συνόδου, το «Χρυσό Σταυρό του Αγίου Σάββα», την ανώτατη τιμητική διάκριση του πατριαρχείου.

Ο κ. Δήμτσας ενημέρωσε τον κ. Ειρηναίο για το έργο και τις δράσεις της Μ.Κ.Ο. ανά τον κόσμο και συζήτησε μαζί του την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Πατριαρχείου και της Εκκλησίας της Ελλάδος που θα αποβλέπει στην ενδυνάμωση των σχέσεων των δύο εκκλησιών.

Σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κατά τη διάρκεια της επισκέψεως παραδόθηκε ανθρωπιστική βοήθεια ύψους 7 τόνων αποτελούμενη από είδη τροφίμων, είδη ένδυσης, παιχνίδια και φάρμακα.

Η βοήθεια θα μοιραστεί σε 10.000 Σέρβους που ζουν στην περιοχή του Κοσσυφοπεδίου. Το κλιμάκιο της «Αλληλεγγύης» επισκέφθηκε και παρέδωσε είδη τροφίμων και ένδυσης σε 80 οικογένειες της περιοχής ενώ ταυτόχρονα κάθε οικογένεια ενημερώθηκε ότι θα λαμβάνει τριμηνιαία επιδότηση 50 ευρώ.

Μέρος της  ανθρωπιστικής βοήθειας παραδόθηκε  στο Διοικητή του στρατοπέδου «Ρήγας Φεραίος» προκειμένου να μοιραστεί από το στρατό σε 50.000 χιλιάδες περίπου Αλβανούς που διαμένουν στα χωριά που έχει υπό την επίβλεψη του ο ελληνικός στρατός. Επίσης στο Ορόσαβατς το κλιμάκιο επισκέφθηκε το νοσοκομείο της περιοχής όπου και παρέδωσε φάρμακα.Image

Ο Γενικός Διευθυντής της «Αλληλεγγύης» κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας είχε συνάντηση με τον τοποτηρητή του Πατριαρχείου στο Κόσσοβο Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μαυροβουνίου κ. Αμφιλόχιο ο οποίος στην ομιλία του αναφέρθηκε αναλυτικά στην επί σειράς ετών βοήθεια του οργανισμού προς τις πάσχουσες περιοχές του Μαυροβουνίου και της Σερβίας.

Ειδικότερα αναφέρθηκε στο σπουδαίο έργο της ανοικοδόμησης των ιερών ορθοδόξων μνημείων  στο Κόσσοβο, που υπέστησαν σημαντικές ζημιές κατά τη διάρκεια του πολέμου, και συγκεκριμένα στις εργασίες που έγιναν στο ιστορικό μοναστήρι της Gracanica  και στην ανοικοδόμηση του Ιερού Ναού των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στο Osojane ο οποίος σήμερα καλύπτει τις θρησκευτικές ανάγκες 2.000 ορθοδόξων.

Επίσης ο κ. Αμφιλόχιος  στην ομιλία του δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στις συνεχείς αποστολές ανθρωπιστικής βοήθειας που πραγματοποιούνται από την Μ.Κ.Ο. «Αλληλεγγύη» προς τους δοκιμαζόμενους πληθυσμούς της Σερβίας και του Μαυροβουνίου.

Εμφανίσεις: 59231
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!