Ευρωπαϊκό βραβείο σε Εκκλησία

ImageΣτην Αγία Ειρήνη της Κωνσταντινούπολης, τη μόνη πρώιμη βυζαντινή εκκλησία που δεν μετατράπηκε σε ισλαμικό τέμενος επί Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, η Επίτροπος Παιδείας και Πολιτισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κα Ανδρούλη Βασιλείου, θα απονείμει αύριο τα βραβεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την πολιτισμική κληρονομιά, σε μια επίσημη και ιδιαίτερα λαμπρή τελετή, στο πλαίσιο του εορτασμού της Κωνσταντινούπολης ως πολιτισμικής πρωτεύουσας της Ευρώπης.

Στο χώρο της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς θα απονεμηθούν 16 μετάλλια, εκ των οποίων στην Ελλάδα δύο, για την αποκατάσταση του Αστεροσκοπείου Αθηνών και για την αναστήλωση του πύργου της Αγίας Τριάδας στην Αμοργό.

Τέλος, να σημειωθεί, ότι η τελετή στην Αγία Ειρήνη θα είναι συμβολική της προσέγγισης μεταξύ των διαφόρων πολιτισμικών παραδόσεων της Ευρώπης, προσέγγισης για την οποία εργάζεται η Ομοσπονδία Ευρωπαϊκών Οργανώσεων Περιβάλλοντος και Πολιτισμού.

 

Εμφανίσεις: 53999
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!