Τελικό ανακοινωθέν της Β΄ Επισκοπικής Συνελεύσεως εν Ιταλία και Μελίτη

Image1. Η Β’ Συνάντησις  των Κανονικών Ορθοδόξων Ιεραρχών εν Ιταλία και Μελίτη επραγματοποιήθη, την Δευτέραν 31η Μαίου 2010, εις την Βενετίαν, εις τα Γραφεία της Ορθοδόξου Ιεράς Μητροπόλεως Ιταλίας και Μελίτης, κατόπιν προσκλήσεως του Σεβ. Μητροπολίτου Ιταλίας και Μελίτης κ. Γενναδίου. Εις ταύτην έλαβον μέρος:

Ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Γεννάδιος (Οικουμενικόν Πατριαρχείον), ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος κ. Ιννοκέντιος (Πατριαρχείον Μόσχας), ο Θεοφ. Επίσκοπος κ. Σιλουανός (Πατριαρχείον Ρουμανίας) και ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Γαλακτίων (Πατριαρχείον Βουλγαρίας) [δια Γράμματος].

2. Συνεζήτησαν τον Εσωτερικόν Κανονισμόν της Ορθοδόξου Επισκοπικής Συνελεύσεως Ιταλίας και Μελίτης (Consiglio Episcopale Ortodosso d’Italia e Malta) (εις το εξής CEOIM). Το CEOIM, μεταξύ άλλων, έχει ως σκοπούς:

α) την επαγρύπνησιν και προαγωγήν της ενότητος της Ορθοδόξου Εκκλησίας εν Ιταλία και Μελίτη, σύμφωνα με την Πίστιν, την Παράδοσιν και την Διδασκαλίαν Αυτής και β) τον συντονισμόν όλων των δραστηριοτήτων κοινού ενδιαφέροντος (ποιμαντική, κατήχησις, λατρεία, μέριμνα, εκδόσεις, ανακοινώσεις, εκπαίδευσις), με την δυνατότητα ότι, εάν είναι απαραίτητο,να δημιουργηθούν σχετικαί επιτροπαί.

Πάντα ταύτα με κύριον στόχον την διακονίαν του ανθρώπου, δια τον οποίον ο Κύριος εγεννήθη, εσταυρώθη και ανέστη.

3. Επεβεβαίωσαν την ανάγκην συνεχίσεως με τις άλλες Χριστιανικές Εκκλησίες και Ομολογίες, καθώς και με κάθε άνθρωπον καλής θελήσεως, του «Διαλόγου της Αγάπης», ο οποίος αποτελεί απαραίτητον προϋπόθεσιν του θεολογικού διαλόγου, με σκοπόν την προσφοράν μίας από κοινού χριστιανικής συμβολής εις την επίλυσιν των κοινωνικών προβλημάτων εν Ιταλία και Μελίτη και την πρόοδον αυτών.

Βενετία, 31 Μαίου 2010

Σεβ. Μητροπολίτης κ. Γεννάδιος (Οικουμενικόν Πατριαρχείον)

Σεβ. Αρχιεπίσκοπος  κ. Ιννοκέντιος (Πατριαρχείον Μόσχας)

Θεοφ. Επίσκοπος κ. Σιλουανός (Πατριαρχείον Ρουμανίας)

Σεβ. Μητροπολίτης κ. Γαλακτίων (Πατριαρχείον Βουλγαρίας)

Image

Image

Εμφανίσεις: 17962
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!