Περιφερόμενος απατεώνας παριστάνει τον ιερέα στην Ρόδο

ImageΓια περιφερόμενους απατεώνες στο νοσοκομείο της Ρόδου οι οποίοι ενδέχεται να παριστάνουν τους ιερείς, εν αγνοία της Ιεράς Μητρόπολης Ρόδου, κάνει λόγο η Μητρόπολη με γραπτή ανακοίνωση που εξέδωσε.

Το θέμα ήρθε στην επικαιρότητα από τοπική εφημερίδα όταν διαπιστώθηκε ότι ιερέας καλούσε. ασθενείς να κλείσουν θέση στον Παράδεισο! 

Η Μητρόπολη Ρόδου επισημαίνει:

1) Ο κληρικός που παρουσιάστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο της Ρόδου, δεν ανήκει στον κλήρο της Ιεράς Μητροπόλεως Ρόδου. Ερευνήσαμε την υπόθεση αλλά δεν μπορέσαμε να εξακριβώσουμε περί τίνος πρόκειται. Η εξυπηρέτηση των αναγκών, του Γενικού Νοσοκομείου της Ρόδου, έχουν ανατεθεί στον πατέρα Μιχαήλ Καψάλη, εφημέριο Παστίδας. 

2) Κατά καιρούς, παρουσιάζονται διάφοροι κληρικοί ή μοναχοί, οι οποίοι περιφέρονται χωρίς εκκλησιαστική άδεια, διενεργούν δήθεν εράνους προς δικό τους όφελος, εξαπατώντας τον κόσμο. Πολλές φορές, πρόκειται περί ψευδοκληρικών ή καθηρημένων κληρικών, που φέρον το ιερατικό σχήμα, προς εξαπάτηση του κοινού. 

3) Όταν άγνωστος κληρικός παρουσιάζεται σε ιδιώτες ή φορείς διανέμοντας φυλλάδια ή ζητώντας χρήματα, να του ζητείται η εκκλησιαστική άδεια και αν δεν έχει να ενημερώνεται η Ιερά Μητρόπολη της Ρόδου και η αρμόδια αστυνομική αρχή». 

Ο εν λόγω ιερέας, σύμφωνα με την καταγγελία, παρουσιάστηκε τις τελευταίες μέρες, να μοιράζει εκκλησιαστικά κείμενα και να καλεί τους. ασθενείς να μετανοήσουν και να εξομολογηθούν έτσι ώστε όταν αποδημήσουν εις Κύριον να διασφαλίσουν μια θέση στον Παράδεισο. 

Η παρουσία αλλά και ο τρόπος του ιερέα, σύμφωνα με τις καταγγελίες των συγγενών που έγιναν στον Τύπο όσο και προς τον διοικητή του νοσοκομείου κ. Μιχάλη Κόκκινο, προκάλεσε την άμεση αντίδραση ακόμα και των ίδιων των ασθενών, οι οποίοι στην κατάσταση που βρίσκονται απαίτησαν τουλάχιστον σεβασμό.

Εμφανίσεις: 17152
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!