Δολοφονία Ρ/Καθολικού Επισκόπου στην Αττάλεια

ImageO 63χρονος Επίσκοπος Mons. Luigi Padovese, Αρχιερατικός Επίτροπος Ανατολίας, δολοφονήθηκε χθες Πέμπτη 03 Ιουνίου 2010, στο Iskenderun της Τουρκίας.

Να αναφερθεί, ότι ο Επίσκοπος Padovese είχε εκλεγεί στην θέση αυτή στις 14 Οκτωβρίου του 2004, και είχε χειροτονηθεί στο Iskenderun στις 7 Νοεμβρίου του ιδίου έτους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι υποψίες για το έγκλημα πέφτουν στον επί 4,5 χρόνια μουσουλμάνο οδηγό και συνεργάτη του επισκόπου (Μουράτ), ο οποίος φαίνεται ότι τον μαχαίρωσε σε μια περίοδο που υπέφερε από κατάθλιψη και έδινε δείγματα βιαίας συμπεριφοράς.

Ο Πάπας Βενέδικτος ο 16ος, που πληροφορήθηκε το αιματηρό γεγονός μια μέρα πριν την αναχώρηση του για την Κύπρο, δήλωσε συγκλονισμένος και αποσύρθηκε να προσευχηθεί, όπως δήλωσε ο υπεύθυνος τύπου του Βατικανού, Ιησουίτης π. Φεντερίκο Λομπάρντι.

Σήμερα ο Mons. Padovese θα συναντούσε στην Κύπρο τον Πάπα και θα λάμβανε από τα χέρια του το προπαρασκευαστικό κείμενο εργασίας (instrumentum laboris) της Συνόδου των Επισκόπων Μέσης Ανατολής, που θα γίνει το προσεχές φθινόπωρο στο Βατικανό και αναφέρεται και στη βία εναντίον των Χριστιανών.

Ο Ρ/Καθολικός Επίσκοπος είχε γεννηθεί το 1947 στο Μιλάνο. Το 1965 είχε αφιερωθεί στο Τάγμα των Καπουτσίνων (Φραγκισκανών).

Το 1973 είχε χειροτονηθεί πρεσβύτερος και ήταν Καθηγητής της Πατρολογίας στο Πανεπιστήμιο Antonianum της Ρώμης.

Να σημειωθεί, ότι γνώριζε πολύ καλά την Μικρά Ασία, στην οποία είχε αφιερώσει ένα μεγάλο τόμο (Τουρκία: Αναζητώντας τις ρίζες του Χριστιανισμού).

Έχαιρε μεγάλης εκτιμήσεως στον Ορθόδοξο κόσμο και ιδιαίτερα στη Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, στα Διαχριστιανικά Συνέδρια της οποίας είχε με ενθουσιασμό συνεργαστεί από το 1992 και μετά.

Τέλος, ήταν καθηγητής πολλών ορθοδόξων φοιτητών και υποτρόφων του Βατικανού, τους οποίους είχε βοηθήσει με ιδιαίτερη αγάπη και ζήλο.

Εμφανίσεις: 29707
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!