Ας τους δείξουμε ότι μας μέτρησαν λάθος

ImageΘέλουν να πιστέψουμε ότι η Αμερικανική Κυβέρνηση ήταν ευχαριστημένη από την εξωτερική πολιτική της Κυβέρνησης Καραμανλή και ότι δεν έκανε τίποτα να την ανατρέψει και να την παρουσιάσει ως την χειρότερη της Μεταπολίτευσης.

Θέλουν  ιδίως να πιστέψουμε ότι η προσέγγιση Ελλάδας-Ρωσίας (αγωγοί και προμήθειες όπλων), η πολιτική μας απέναντι στην FYROM (άρνηση να παραχωρήσουμε το όνομα και με αυτό την Μακεδονία, βέτο στην είσοδο της FYROM στο ΝΑΤΟ), το όχι στο σχέδιο Αννάν, η άρνηση μας να παραχωρήσουμε την Θράκη και το μισό Αιγαίο στην Τουρκία και την Ήπειρο στην Αλβανία άφησαν την υπερδύναμη παθητικά αδιάφορη.

Θέλουν να πιστέψουμε ότι η διαπόμπευση της Μονής Βατοπαιδίου και του Αγίου Όρους στο σύνολο του (πριν καν βγει οποιαδήποτε δικαστική απόφαση, και τι άραγε να πουν τα δικαστήρια, ότι οι μεγαλύτεροι ευεργέτες μας μας έκλεψαν;!) δεν έχει σχέση με την προσέγγιση Αγίου Όρους-Ρωσίας (Εκκλησίας και Κράτους) και τον ρόλο του Αγίου Όρους και ιδίως του Βατοπαιδίου στην προσέγγιση Ελλάδος-Ρωσίας.

Θέλουν  να ξεχάσουμε ότι η γνώση ότι συγκέντρωση του πλούτου στα χέρια λίγων ώστε να πεινάσει ο κόσμος και να τους πουλήσει την ελευθερία του για ψίχουλα είναι μέρος της παράδοσης μας, που την έχει εκφράσει, για παράδειγμα, γλαφυρότατα ο Ντοστογέφσκυ στον διάλογο με τον Μέγα Ιεροεξεταστή στο Αδελφούς Καραμαζώφ.

Θέλουν  να βγάλουμε τα μάτια μας για το κακό που μας βρήκε, αναζητώντας  ποιος έβαλε την φωτιά πριν καλά-καλά την σβήσουμε με σκληρή δουλειά και δίκαιη ανάπτυξη.

Μα καλά για τόσο ηλίθιους μας περνάν;!

Ας τους δείξουμε ότι μας μέτρησαν λάθος! Πως; Διατηρώντας σταθερά την πολιτική προσέγγισης Ελλάδας-Ρωσίας στα πλαίσια της πολιτικής προσέγγισης Ε.Ε.-Ρωσίας και μιας πραγματικά πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής. Υπερασπιζόμενοι τα ιερά και τα όσια του Γένους μας και ιδίως τον Αγιορείτικο Μοναχισμό και την ησυχαστική παράδοση. Δείχνοντας αλληλεγγύη προς τους ασθενέστερους ανάμεσα μας. Θυμίζοντας τους ότι στα δύσκολα τα καταφέρνουμε.

Εμφανίσεις: 19562
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!