Μπόζινταρ Ντιμιτρόφ «Η επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη έχει μεγάλη σημασία για εμάς»

ImageΗ επίσκεψη του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στη Βουλγαρία είναι ένα δείγμα σεβασμού και αναγνώρισης, δήλωσε σήμερα ο Υπουργός της Βουλγαρικής Διασποράς Μπόζινταρ Ντιμιτρόφ.

Επίσης, ο κ. Ντιμιτρόφ τόνισε ότι «η επίσκεψη αυτή έχει μεγάλη σημασία για εμάς, διότι όλοι γνωρίζουμε ότι ο κ. Βαρθολομαίος Α’ είναι ο 270ός Προκαθήμενος του Θρόνου του Αποστόλου Ανδρέα, του μαθητού του Ιησού Χριστού».

«Ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα μας επισκεφθεί πάλι σε δύο μήνες, μετά από πρόσκληση του Μητροπολίτη Φιλιππουπόλεως κ. Νικολάου, με την ευκαιρία της εορτής της παλαιότερης Εκκλησίας στο Πλοβντίβ – Αγίας Μαρίνας», συνέχισε ο Υπουργός της Βουλγαρικής Διασποράς.

Εν συνεχεία ο κ. Ντιμιτρόφ υπογράμμισε: «Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος έχει την διαχείριση βουλγαρικών ναών στην Κωνσταντινούπολη και την Αδριανούπολη. Η στάση του απέναντι στη κοινότητά μας είναι εξαιρετική, η οποία θα συνεχιστεί και στο μέλλον. Ωστόσο πληροφορηθήκαμε, ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα βοηθήσει πολλούς νέους ορθόδοξους ναούς που χτίστηκαν στη περιοχή του Μπουργκάς, δίνοντας κιόλας και τεμάχια ιερών λειψάνων».

Τέλος, να σημειωθεί, ότι σήμερα, Τετάρτη 19 Μαΐου 2010, δεύτερη ημέρα της επισκέψεως του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου στη Βουλγαρία.

Εμφανίσεις: 38310
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!