Ο Μητροπολίτης Περγάμου Ιωάννης στον Πρόεδρο της Βουλής Πετσάλνικο

ImageΟ Πρόεδρος της Βουλής κ. Φίλιππος Πετσάλνικος συναντήθηκε σήμερα με τον Μητροπολίτη Περγάμου κ.κ. Ιωάννη, ο οποίος τον επισκέφθηκε εκ μέρους του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου. Το Οικουμενικό Πατριαρχείο προχώρησε στην κατάθεση ενός συμβολικού ποσού στον Λογαριασμό Αλληλεγγύης για την απόσβεση του δημοσίου χρέους. 

Μετά τη συνάντηση ακολούθησαν οι παρακάτω δηλώσεις: 

Πρόεδρος της Βουλής: "Ιδιαίτερης ηθικής δύναμης κίνηση"

"Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Περγάμου κ.κ. Ιωάννης, ως εκπρόσωπος του Παναγιώτατου Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, μου γνωστοποίησε μια συγκινητική κίνηση εκ μέρους του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Ο Οικουμενικός Πατριάρχης και το Οικουμενικό Πατριαρχείο συμμερίζονται την ανάγκη συμβολής στην προσπάθεια, στην πανστρατιά, όπως την έχω ονομάσει, για την απομείωση του δημοσίου χρέους της Ελλάδας.

Είναι γνωστή η πρωτοβουλία που έχουμε αναλάβει και στην οποία τέθηκε συμβολικά επικεφαλής ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο κ. Παπούλιας, σε συνεργασία με την Τράπεζα της Ελλάδας.

Ως γνωστόν, έχει ανοιχτεί ένας συγκεκριμένος λογαριασμός στον οποίο, από το υστέρημά τους, οι Έλληνες και εντός και εκτός Ελλάδας, συμβάλλουν στην προσπάθεια για την απομείωση του δημοσίου χρέους. Όλη αυτή η διαδικασία γίνεται με απόλυτη διαφάνεια, γιατί τα ποσά που συγκεντρώνονται διατίθενται αυτόματα μόνο για τη μείωση του δημοσίου χρέους.

Στην προσπάθεια λοιπόν αυτή έρχεται να προστεθεί σήμερα η ιδιαίτερης ηθικής δύναμης και βαρύτητας κίνηση από πλευράς του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Γι' αυτό το λόγο, ευχαρίστησα θερμά τον Σεβασμιώτατο και τον παρακάλεσα να μεταφέρει και στον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη το "ευχαριστώ" εκ μέρους ολόκληρης της Βουλής των Ελλήνων και εκ μέρους ολόκληρου του ελληνικού λαού, γιατί από το υστέρημά του το Οικουμενικό Πατριαρχείο συμμετέχει σε αυτή την προσπάθεια. Σας ευχαριστούμε".

Μητροπολίτης Περγάμου: "Το Οικουμενικό Πατριαρχείο είναι μέρος του ελληνικού λαού"

"Εκφράζω και εγώ εκ μέρους του Παναγιώτατου Οικουμενικού Πατριάρχη το ενδιαφέρον του Οικουμενικού Πατριαρχείου για την πορεία της ζωής της Ελλάδας αυτή τη δύσκολη στιγμή και μεταφέρω την απόφαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου να συνεισφέρει με συμβολικό τρόπο στην προσπάθεια την οποία έχει αναλάβει ο αξιότιμος κ. Πρόεδρος της Βουλής, ώστε να συμμετέχουν οι Έλληνες από παντού στην αντιμετώπιση αυτή της δύσκολης κατάστασης.

Το Οικουμενικό Πατριαρχείο αισθάνεται ότι είναι μέρος του ελληνικού λαού και γι' αυτό ακριβώς τα προβλήματα του ελληνικού λαού αποτελούν για το Οικουμενικό Πατριαρχείο αντικείμενο ενδιαφέροντος.

Η προσφορά είναι συμβολική, αλλά επειδή όλη αυτή η κίνηση την οποία ανέλαβε ο Πρόεδρος της Βουλής και στην οποία ετέθη επικεφαλής ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, έχει μεγάλη ηθική βαρύτητα, γι' αυτό ελπίζουμε ότι και αυτή η μικρή συμβολή του Πατριαρχείου θα ενισχύσει την ηθική σημασία αυτής της πρωτοβουλίας και θα αποτελέσει μία ηθική παρότρυνση προς όλους να συμβάλουν, είτε από το υστέρημα είτε από το πλεόνασμά τους, σε αυτή την προσπάθεια. Ο Παναγιώτατος εύχεται η Ελλάδα να βγει πολύ σύντομα από την κρίση αυτή και όλα να είναι καλά για τον ελληνικό λαό". 

Κατά τη συνάντηση που προηγήθηκε, ο Πρόεδρος της Βουλής είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τον Μητροπολίτη Περγάμου για τις συνομιλίες που είχε με τον Πρωθυπουργό της Τουρκίας κ. Ερντογάν σε θέματα που αφορούν στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Ο κ. Πετσάλνικος επισήμανε ιδιαίτερα ότι ζήτησε από τον κ. Ερντογάν την επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης "κίνηση την οποία αναμένει ο ελληνικός λαός", όπως είπε ο Πρόεδρος της Βουλής.

Φώτο: Χρήστος Μπόνης

Εμφανίσεις: 28964
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!