Ο Ερντογάν υποσχέθηκε ότι οι Πατριάρχες θα πάρουν την Τουρκική Ιθαγένεια

ImageΟλοκληρώθηκε πριν από λίγο η κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν ο Πρωθυπουργός της Ελλάδος κ. Γεώργιος Παπανδρέου και ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας κ. Ταγίπ Ερντογάν.

Όσον αφορά τα θέματα του Φαναρίου, ο κ. Ερντογάν υποσχέθηκε ότι οι Πατριάρχες θα μπορούν να πάρουν την τουρκική ιθαγένεια, ενώ δεσμεύθηκε ότι σύντομα θα υπάρξει λύση στο θέμα του Ορφανοτροφείου της Πριγκήπου.

Σχετικά με τη Θεολογική Σχολή, ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας, είπε ότι σύντομα θα υπάρξει λύση.

Μάλιστα σε κάποιο σημείο της απάντησής του ο κ. Ερντογάν ρωτήθηκε αν έχει πρόβλημα να αποκαλέσει τον κ. Βαρθολομαίο Οικουμενικό Πατριάρχη, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα με την οικουμενικότητα του Πατριαρχείου.

Από την πλευρά του ο κ. Παπανδρέου αναφερόμενος στα θέματα θρησκευτικών ελευθεριών και μειονοτήτων ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι οφείλουμε όλοι να σεβόμαστε τις αρχές και τις εσωτερικές λειτουργίες κάθε θρησκείας.

Και μιλώντας για το Οικουμενικό Πατριαρχείο ανέφερε ότι δεν πρόκειται για ένα διμερές θέμα και το ίδιο ισχύει και για τους μουσουλμάνους Έλληνες πολίτες της δυτικής Θράκης.

Και πρόσθεσε ότι για τους ορθόδοξους το Οικουμενικό Πατριαρχείο δεν είναι μία ακόμη ενορία αλλά το κέντρο της ορθοδοξίας. Και πρόσθεσε πως είναι προς όφελος της ίδιας της Τουρκίας να αναδείξει τις ελευθερίες που αφορούν στο Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Τέλος, ο Πρωθυπουργός κ. Παπανδρέου τόνισε επίσης ότι ο ίδιος έχει υποστηρίξει τα δικαιώματα των μουσουλμάνων συμπολιτών μας και πρόσθεσε πως ήταν πάντα μπροστά όταν υπήρχαν κάποιες αδικίες, υποσχόμενος πως το ίδιο θα συνεχίσει να κάνει σε κάθε περίπτωση που θίγονται δικαιώματα μειονοτήτων.

 

Εμφανίσεις: 30143
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!