Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου σε Κηφισίας Κύριλλο «Σας εύχομαι καλή επιτυχία στο ιερό Σας έργο»

ImageΣτη χειροτονία του εψηφισμένου Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κυρίλλου παραβρέθηκε σήμερα ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γιώργος Πατούλης

Σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε σήμερα η χειροτονία του εψηφισμένου πρώτου Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κυρίλλου. 

Στη χειροτονία, η οποία έγινε στον Ιερό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους Ιλισίων, παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Γ. Πατούλης, ο οποίος ευχήθηκε στον νέο Μητροπολίτη να έχει δύναμη και Θεία φώτιση στα νέα του καθήκοντα.

Ακολούθησε γεύμα σε κεντρικό ξενοδοχείο προς τιμήν του νέου Μητροπολίτη, στο οποίο παρακάθισε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου καθώς και άλλοι επίσημοι προσκεκλημένοι. 

Ο κ. Πατούλης, αφού πρώτα αναφέρθηκε με κολακευτικά λόγια στο έργο του Μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαου, που διετέλεσε τοποτηρητής της Μητρόπολης Αττικής, στη συνέχεια κατά την προσφώνησή του στον νέο Μητροπολίτη κ. Κύριλλο, τόνισε:

"Αναλαμβάνετε καθήκοντα σε μια περίοδο δύσκολη για τον ελληνικό λαό. Όπου οι θεσμοί, η πίστη και οι αντοχές των πολιτών καθημερινά δοκιμάζονται. Την ίδια ώρα η κοινωνία αναζητά εναγωνίως κάπου να στηριχθεί. Μια ελπίδα, ένα αισιόδοξο μήνυμα. Η Εκκλησία και Εσείς προσωπικά είμαι βέβαιος ότι μπορείτε να ανταποκριθείτε σε αυτό το κάλεσμα. Να τους προσφέρετε τη διέξοδο που ψάχνουν και να τους εμπνεύσετε».

Τέλος, τόνισε: «Μέσα από ένα λόγο υποστηρικτικό, και ένα έργο, που όμως μαρτυρά το παρελθόν Σας, θα είναι και σ' αυτή την περίπτωση πολύπλευρο. Και αυτό δεν έχω καμία αμφιβολία ότι πολύ σύντομα ο λαός που κατοικεί στα όρια της Μητρόπολης θα Σας το ανταποδώσει. Θα Σας αγκαλιάσει και θα Σας αγαπήσει με την ίδια θέρμη που είμαι βέβαιος ότι θα τον αγκαλιάσετε από την πρώτη στιγμή και Εσείς. Σας εύχομαι καλή επιτυχία στο ιερό Σας έργο. Άξιος!".

Εμφανίσεις: 35370
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!