Έγινε η άρση του επιτιμίου του Γκατζιρούλη

ImageΣύμφωνα με πληροφορίες, η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, απεφάσισε σήμερα να γίνει η άρση του επιτιμίου του Μητροπολίτη Αττικής και Μεγαρίδος κ. Νικοδήμου Γκατζιρούλη.

Να αναφερθεί, ότι στη συνεδρία της Ιεραρχίας υπήρξε μεγάλη ένταση μεταξύ των Μητροπολιτών, οι οποίοι αντιδρούσαν για την απόφαση τονίζοντας, "ότι κάτι τέτοιο θα προκαλέσει εντάσεις".

Σε δηλώσεις του ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος σχετικά με την άρση του επιτιμίου του κ. Νικοδήμου τόνισε: «Είναι ένα δύσβατο οικόπεδο!Μας ταλαιπώρησε πολύ η υπόθεση αυτή".

Να αναφερθεί, ότι και ο Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Χρυσόστομος σε δηλώσεις του, τόνισε ότι "έγινε η άρση του επιτιμίου, ώστοσο ο κ. Νικόδημος δεν θα μπορεί να έχει αξιώσεις να επανέλθει στο θρόνο γιατί η απόφαση δεν έχει αναδρομική ισχύ".

Τέλος, ανέφερε, ότι "η απόφαση ισχύει από σήμερα, και μια επιτροπή  θα του μεταφέρει την αγάπη της Ιεραρχίας, διότι η Εκκλησία είναι επιείκεια και οικονομία, και επομένως μετά από τόσα χρόνια δεν χρειαζόμαστε ούτε να κάνει κάποια αίτηση, μόνο θα χρειάζεται η αποδοχή".

 

Εμφανίσεις: 48369
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!