Με αγιορείτικη αύρα η εορτή της Αναλήψεως στο Μετόχι της Σίμωνος Πέτρας στο Βύρωνα

ImageΜε λαμπρότητα και αγιορείτικη αύρα εορτάστηκε σήμερα στο Ιερό Μετόχι της Αναλήψεως - Βύρωνα, της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας του Αγίου Όρους , η εορτή της Θείας του Χριστού Αναλήψεως.

Την εορτή τίμησε φέτος με την παρουσία του, ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας, Αρχιμ. Ελισαίος, ο οποίος ετέλεσε και την πανηγυρική Θεία Λειτουργία συμπαραστατούμενος από αγιορείτες ιερομονάχους.

Να αναφερθεί, ότι το ναό κατέκλισε πλήθος κόσμου οι οποίοι προσέτρεξαν από νωρίς το πρωί να τιμήσουν την εορτή, αλλά και να λάβουν την ευλογία από τους αγιορείτες πατέρες.

Επίσης, στις ιερές ακολουθίες, έψαλε και ο μοναχός Δανιήλ της αδελφότητας των Δανιηλαίων του Αγίου Όρους.

Ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας κ. Ελισαίος, στη σύντομη ομιλία του, μεταξύ άλλων τόνισε: «Λύχνος καίων επί την λυχνίαν της μεγάλης πόλεως των Αθηνών θα ηδύνατο, κατά το ευαγγελικόν λόγιον, να ονομασθή το Μετόχιον της καθ΄ημάς Ι.Μ. Σίμωνος Πέτρας το οποίο είναι αφιερωμένο εις την Θείαν του Χριστού Ανάληψη και ιδρυμένον επί του λόφου του Βύρωνος».

Αναφερόμενος στην διακονία του ιερού Μετοχίου για τον εκάστοτε οικονόμο, ο Ηγούμενος Ελισαίος τόνισε: «Μηδενός εξαιρουμένου, οι Μετοχιάροι της Αναλήψεως διηκόνησαν και διακονούν την Θείαν Ανάληψιν μετά περισσού ζήλου και φιλαδελφίας ακαταπονήτου».

Αξίζει, να σημειωθεί, ότι ο Γέροντας Αιμιλιανός ο Σιμωνοπετρίτης, περί των μετοχίων της Σιμωνόπετρας έγραφε τα εξής: «Μυσταγωγικοί και αυτοί ο χώροι· πολλοί και εις αυτούς συγκομίζονται, ευρίσκοντες την Εκκλησίαν τόσον κοντά τους. Η Ανάληψις, ένα αμφίβληστρον· και εκεί, όπως εν τη Μονή, γεννήσεις και αναγγενήσεις. Φεύγοντες εκείθεν οι φίλοι, οι πιστοί, οι αμαρτωλοί, έκαστος νοιώθει τα ίδια· «η ζωή μου φως όψεται. Ίδου πάντα ταύτα εργάται ο ισχυρός Θεός. Όλη η ζωή των συγκεντρούται εν τω φωτί και αινούν τον μέγαν συγκομιτή.

Τέλος, να αναφερθεί, ότι το Ιερό Μετόχι της Αναλήψεως είναι το πιο ιστορικό αγιορείτικο μετόχι στην Αθήνα, και σημερινός οικονόμος είναι ο ιερομόναχος Εφραίμ Σιμωνοπετρίτης.

Εμφανίσεις: 178319
Γίνετε ενεργά η πηγή του Romfea.gr! Στείλτε ειδήσεις και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]
FOLLOW ROMFEA:
top
Has no content to show!